Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İKİ Yılın değerlendirmesini  yaptı!

ÇORUM 13 Temmuz 2021 21:44
Videoyu Aç Rektör Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, İKİ Yılın değerlendirmesini  yaptı!
A
a

Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, üniversite senato salonunda düzenlediği basın toplantısında Yerel ve Ulusal basın mensupları ile bir araya geldi. Öztürk,Çorum'un sanayisine, iş dünyasına, istihdamına ve geleceğine katkı sunmak istiyoruz.Üç temel sektör seçtik.Birincisi savunma sektörü,İkinci sektörümüz sağlık sektörü,Üçüncüsü de Gıda sektörümüz de




Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prf.Dr Öztürk, yaklaşık 2 yıl önce göreve geldiği rektörlük görevi  süreci içerisnde yapılan çalışmaları iki saatlik bir sunumla özetledi.Basın toplantısına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, daire başkanları,  yeni kurulan ofislerin akademisyen ve temsilcileri üniversite  yönetimi katıldı. Basın toplansındaakademisyen  kısa  birer  değerlendirme konuşması  yaptılar...

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Osman Öztürk, Çorum’un güvenlikli, temizliği ve yaşanılabilir ortam açısından tam bir üniversite şehri olduğunu söyledi. Ailesi ile birlikte Çorum’a taşındığını ifade eden Öztürk, Çorum’un ekonomik bakımdan diğer illerle de kıyaslandığında yaşanılır bir il olduğunu, kampus altyapısının da tamamlanmasının ardından Çorum’un üniversite bakımından tam bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

 

Prof.Dr. Ali Osman Öztürk konuşmasına şu sözlerle devam etti;

Hitit Üniversitesi yeni kurulan bir üniversite kimliğinden çıkarak olgunlaşan bir eğitim yuvası haline geldi. Öğrenci sayısı görevi devraldığımızda 18 bin 976 iken, YÖK’ün yeni sistemi doğrultusunda lisans ve ön lisans öğrencilerinin kayıt silmeleri nedeniyle güncel rakam 16 bin 075 oldu. Bu rakamı yeni programlarla artıracağız.2019-2021 döneminde pandemi nedeniyle zor bir süreç geçirdik. Tıp Fakültesi pandemiye karşı örnek bir mücadele verdi. Zorlu pandemi dönemini kayıpsız geçirdiklerini ancak etkisini hissettiklerini kaydeden Öztürk, "Korona virüs salgınından etkilenen en ciddi sektörlerden birisi de yüksek öğretim sektörü. Zor bir dönemi birlikte atlattık. Aşılama ve diğer tedbirlerle birlikte normal bir sürece yaklaşıyoruz. Beklentimiz gelecek dönemde inşallah yüz yüze eğitime başlamak. Pandemi döneminde toplu bir mücadele verildi. Sağlık çalışanlarımızın her biri, güvenlik güçlerimizin her biri özveriyle mücadele etti. Tıp Fakültemizin değerli hocalarına teşekkür ediyorum. Gecelerini gündüzlerine kattılar. Onların zor günlerde yaptıkları gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizden uzak kalmak bizi üzdü" ifadesini kullandı.





Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, düzenlediği basın toplantısıyla üniversite olarak yaptıkları çalışmalar hakkında açıklamada bulundu. "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi" kapsamında yürütülen faaliyetlerin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Öztürk, "Çorum'un ve üniversitenin önünü açacak en ciddi adım ihtisaslaşma. Hitit Üniversitesi tek bir ihtisaslaşmaya sahip üniversite. Diğer üniversitelerin ihtisaslaşma alanlarının hepsi birbirine benzer. Sadece bizim ki makine ve imalat teknolojileri. Çorum'un sanayisine, iş dünyasına, istihdamına ve geleceğine katkı sunmak istiyoruz. Birincisi ve en önemlisi Çorum, orta düzey teknoloji imalatında Türkiye ortalamasının üzerinde. Yüzde 37 seviyelerindeki orta düzeydeki teknolojiyi üst düzeye çekmemiz lazım. Bu ne demek daha çok ihracat, daha çok istihdam, daha çok ürün ve daha çok gelir. İkincisi iletişim çağı yapay zeka hepsi üst üste geldiğinde bir ürünün katma değerini ihracattaki verimliği, ithal ikame olmasını yerli ve milli üretimde aradığımız istediğimiz boşluğu dolduracak teknolojik gelişme ve dijital dönüşüm. Üç temel sektör seçtik. Birincisi savunma sektörü. Bu konuda neler yapabileceğimizi masaya yatırdık. Savunma sanayisinin ihtiyacı olan alanda üniversitemizin katkısını göreceğiz. İkinci sektörümüz sağlık sektörü. Pandemi ile birlikte sağlığın ne kadar kritik olduğunu gördük. Sağlık teknolojileri ve imalatına bakıyoruz. İmalat alt yapımız elverişli. Yükte hafif paha da yüksek ürünler üretelim. Son olarak gıda. Bunun da sanayi ve imalatı noktasında dönüşünü sağlamamız lazım. Bu alanda katkı sunmak üzere Cumhurbaşkanlığımıza projemizi sunduk. İki temel araştırma geliştirme laboratuvarı projesi kabul görürse Türkiye'de olmayan laboratuvarları şehre kazandıracağız" dedi.



"Pandemi döneminin Türk yüksek öğretimine öğrettiği acı bir gerçek şu ki; bizim uzaktan eğitim anlamında hangi seviyede olduğumuzu büyük bir şokla bize gösterdi" diyen Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, "Dönem ortasında böyle bir şeyle karşılaşınca herkes beklemediği bir şeyle karşı karşıya kaldı. Üniversiteler buna hazır mıydı, değil miydi orası bir soru işaretiydi. Hitit Üniversitesi olarak Bilgi İşlem Dairesi'ndeki personellerimizin yoğun çalışmalarıyla elimizdeki imkanlarla bir gün dahi eğitimi aksatmadık. Canlı derslerimizi sürdürdük. Alt yapımızı güçlendirmemiz gerektiğini fark ettik. Pandemi nedeniyle muazzam bir alt yapıya sahip olduk" dedi.Uzaktan eğitimin alt yapısını güçlendirdik. Bilişim alt yapısında Türkiye’de ilk 5 üniversite arasındayız. Çevre illere de katkı sunabilecek kapasiteye eriştik.

Diş Hekimliği Fakültesinden vazgeçmediklerini ancak önceliklerinin morfoloji binası olduğunu açıklayan Öztürk, "Diş Hekimliği Fakültesi kurulması için 2018 yılında karar alınmış. Göreve geldiğimizde iki konu üzerinde sorun olduğu dile getirildi. Birincisi fiziki ortam ikincisi afiliasyon. Diş Hekimliği Fakültesi temel alanda dersleri verebilmesi için kendi Tıp Fakültemizin kendi alanında ders verebilmesi gerekiyor. Bunun için Tıp Fakültesinin morfoloji binası olması gerekiyor. Bizim morfoloji binamız yok henüz. Tıp Fakültesi binamızı inşa etmeden, belirli bir seviyeye getirmeden Diş Hekimliği Fakültesi'ni kurma imkanımız yok. Diş Hekimliği Fakültesi'nden vazgeçmedik ancak önceliğimiz morfoloji binamız. Morfoloji binamızın temelini atıyoruz.

Çok güzel bir hastanemiz var. Onun alt yapısından yararlanarak Tıp Fakültemizin çalışmalarını yürütüyoruz. Çok özel bir takiple Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin temelini inşallah yılsonu atılıyor"Akademik personelde mevcut sistem değişikliği nedeniyle Hitit Üniversitesi olması gereken noktada. Kadro oranlarında ve yapılanmasında eksik yok. En fazla eksiğimiz Tıp Fakültesi’nde. Halen 12 kadro eksiğimiz var. Yeni üniteler açıldığından ihtiyaç artacak. Tıp Fakültesi’nden ayrılmalar emeklilikten kaynaklanıyor. Yeni atananlarla birlikte biz başarılıyız. Kendi kendisini besleyen bir tıp fakültesi hedefliyoruz.




12 yıldır açılmayan yaz okulunu öğrencilerin taleplerini dikkate alarak bu yıl açıyoruz. Toplam 305 dersten yaz okulu açılacak.Sağlık Hizmetleri MYO programlarını aktif hale getirdik. Lisansüstü, lisans, ön lisans programları açtık.  2020 yılı genel doluluk oranımız yüzde 94. Bu rakam diğer üniversitelerle karşılaştırdığımızda çok iyi bir başarı. 2021 yılı itibariyle yeni bölümlere kontenjan verildi.

 Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"HÜBTÜAM Sağlık Bakanlığının akredite ettiği tek kuruluş. Sağlık Bakanlığı için Glukometri analizlerini yapan tek laboratuvar. Maske dahil diğer tüm test işlemlerini HÜBTÜAM'da gerçekleştiriyoruz. Bölgemizdeki iller ile yurt dışından Almanya ve Hollanda'dan test talepleri geliyor. İmplant çalışması devam ediyor. URAP ve Greenmetric sıralamasında iyi durumdayız. Kuzey Kampüsü'nde alt yapı ve ilahiyat fakültesi ikmal ihalesi yapıldı. İlahiyat bitti. Kampüs alt yapısının yüzde 78'i tamamlandı. Gelişimi önümüzdeki aylarda göreceğiz. Gelecek dönem öğrencilerimizi kampüsümüzde karşılayacağız. İİBF binasına 3 fakülteyi taşıyacağız. Dağınık üniversite tek merkezde toplanacak. Güney Kampüsü'nde tıp fakültesi morfoloji binasının projesi hazır. İhale için gerekli kaynak alındı. Temelini bu yıl sonunda atıyoruz. Yaklaşık 2 yılda bitirmeyi hedefliyoruz. Diş Hekimliği Fakültesi ile eşgüdümlü olması için Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin de bir an önce kurulması gerekiyor. Sağlık Bakanlığının Diş Sağlığı Merkezi'nin topoğrafik olarak yeri konusunda çekincesi oldu. Yeni yer tahsisi yapıldı, belediye, milletvekillerimiz ve valilik ile birlikte hareket ederek ADSM ihale aşamasına getirildi. Tıp Fakültesi Morfoloji ve ADSM benzer zamanda bitecek, böylece diş hekimliği için düğmeye basacağız. Çok geciktirmeyeceğiz. Kuzey Kampüs tamamlanınca 2023 yılı üniversite için sıçrama olacak. Bölgemizde ilk 3 üniversite arasında oluruz. ARGE'de (19 Mayıs Üniversitesi) dışında rakibimiz yok. Hitit Üniversitesi olarak 2000 yılından sonra kurulan üniversitelere nitelik anlamında kafa tutmaya çalışıyoruz dedi.




Çorum Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırdı.İlk soruyu Hitit Tv'nin genel yayın yönetmeni Elvan Şimşek sordu;malum sizinde söylediğiniz gibi pandeminin İkinci yılındayız.Ben üniversiteile ilgili Bina-Kampüs-Masa-Sandalye gibi sorular sormayacağım hocam!..

Demek ki İki yıldır bina olmadan da eğitim yapılabiliyormuş.Hocam 2023 Yılında Hitit'in Çorum'daki-bölgede ki ve Türkiye'deki yeri nerede olacak? diye sordu.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Ali Osman Öztürk'ün basın toplantısı yaptı!
Hitit Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Ali Osman Öztürk'ün basın toplantısı yaptı! ..

Rektör Öztürk, soruya şöyle cevap verdi. "Bölgemizde ilk 3 üniversite arasında oluruz. ARGE’de Samsun’un (19 Mayıs Üniversitesi) dışında rakibimiz yok.  Hitit Üniversitesi olarak 2000 yılından sonra kurulan üniversitelere nitelik anlamında kafa tutmaya çalışıyoruz.” dedi...

Başka bir basın mensubu kullandığınız makam aracının aylık kirasının aylık 12 bin Tl olduğu söyleniyor doğrumu diğer bir soru TRT yönetim kurulu üyeliğinizle birlikte çift maaş aldığınız meselesi var nedir?diye sordu...

Rektör Öztürk, TRT Yönetim Kurulu Üyeliği görevinin geçtiğmiz Mart ayı itibariyle sona erdiğini söyledi.TRT kurulduğundan buyana aldığımız kararlarda huzur hakkı diye verilen bir miktar vardı bu benim için değil TRT TC. kurulduğu yıllardan süre gelen bir mevzudur. TRT dönüşüm ve değişim konusunda akdemik anlamda finans konusunda katkıda bulundum. Araba konusuna gelincede 12 Bin TL doğru bir rakam değil .2020  Model bir araba aylık 7 Bin TL civarındadır.







 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam