Recep Kaymakcan adaylığını açıkladı

17 Şubat 2015 20:37
Videoyu Aç Recep Kaymakcan adaylığını açıkladı
Çorum FK İstanbulspor’un Genç İsmi Ologo ile Anlaştı
A
a

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel müdürlüğü görevinden ayrılarak, Çorum'dan AK Parti Milletvekili Aday Adayı olan Prof. Dr. Recep Kaymakcan, adaylık açıklamasını parti binasında düzenlediği basın toplantısı ile duyurdu. Kaymakcan Milletvekili olduğunda hiç kimseyi ötekileştirmeden tüm Çorum'a ve Çorumlular'a hizmet edeceğini söyledi

www.hitittv.com  7 / 24 saat Çorum Yerel ve Ulusal haber sitesi...Çorum'un İnteraktih haber sitesi



İskilip'ten de yoğun katılım gözlendi. Tezahürat ve alkışlar eşliinde salona giren Prof. Dr. Recep Kaymakcan, hayatı boyunca özellikle gençlere yönelik çalışmalara çok değer verdiğini, STK'lar başta olmak üzere gençlere dönük önemli çalışmalara imza attığını belirterek, KYK Genel Müdürlüğü döneminde de Türkiye'de milyonlarca gence önemli hizmetler sunma fırsatı bulduğunu ve bunun için de Allah'a şükrettiğini dile getirdi.
 
Prof. Dr. Recep Kaymakcan, parti merkezinde düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi; "Bugün burada 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adaylığı müracaatımı yapmak maksadıyla toplanmış bulunuyoruz. Bu müracaatımızın hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum. Çıktığımız bu yeni yolda, yani milletimize hizmet yolunda Allah bizi utandırmasın.
 
Konuşmama başlamadan önce Mersin'de katledilen Özgecan Aslan kızımıza Allah'tan rahmet, ailesine sabrı cemil niyaz ediyorum. Bu vahşi cinayeti şiddetle kınıyorum.
 
Uzun yıllar akademik camianın içinde bulundum. Hep gençlerimizle birlikte oldum. Onların istek, beklenti, heyecan, sorunlarını yakinen gözlemleme ve dinleme fırsatını buldum. Ülkemizin din ve değerler eğitimine yönelik politika geliştirme ve uygulama süreçlerine bilimsel katkı yapmaya çalıştım. Uluslararası düzeyde Birleşmiş Milletler Medeniyetler İttifakı, Avrupa Konseyi, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı dahil olmak üzere Batı ve İslam dünyasından 30'dan fazla ülkede düzenlenen toplantılara davetli olarak katılarak ülkemi temsil etmenin heyecan ve onurunu yaşadım.
 
Üniversitedeki akademik çalışmalarımın yanı sıra sivil toplum örgütlerinde aktif olarak görev yaptım. 2002 yılında Ensar Vakfı bünyesinde din ve değerler eğitimi alanında yayın, araştırma, bilimsel toplantılar düzenleme, öğrenci yetiştirme ve politika geliştirmeye katkı sağlamak hedefleri olan Değerler Eğitimi Merkezi'nin kurulmasına öncülük edip uzun yıllar danışmanlık yaptım. Benzer konularla ilgili diğer STK'lara bilimsel destek vermeye çalıştım.
 
23 Mayıs 2013 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirleri ile 400 bine yaklaşan üniversite öğrencisini barındıran ve milyonu aşan gencimize kredi ve burs sağlayan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne atandım. Vazife yaptığım dönemde, Kurumda kız-erkek yurtları ayrılmış ve kurumun yurt kapasitesi tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır. Yine bu dönemde yurtların bir barınma yeri olmanın ötesinde, bir eğitim kurumu haline dönüşmesi için eğitim faaliyetlerine ağırlık verilerek yüzbinlerce üniversite öğrencisinin hem akademik hem de değer merkezli içeriklerle buluşması sağlanmıştır. Örneğin, yalnızca 2014-2015 öğretim yılı güz döneminde 18 binden fazla üniversiteli gencimiz yurtlarımızda Kuran-ı Kerim okumayı öğrendi. Bu fırsatı bize verdiği için, gençlerimize değerler eğitimi vermeyi nasip ettiği için Allah'a sonsuz şükürler olsun.
 
Şimdi yeni bir başlangıç için yola çıkıyoruz. Güzel insanların, yiğit insanların diyarı Çorum'dan, memleketimden 7 Haziran 2015 Milletvekilli seçimlerinde aday adayı olmak için buradayım. Toprağına, taşına, suyuna, insanlarına aşina olduğum bu şehirden aday olmak beni hakikaten hem heyecanlandırıyor hem de gururlandırıyor. Hiç kimseyi ötekileştirmeden bütün Çorumlulara hizmet etmek, ziyadesiyle gurur vesilemdir.
 
Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun hedef olarak gösterdiği kültür ve medeniyet restorasyonunun gerçekleşmesi için gençlerin bu vizyona uygun yetişmeleri gerektiğine inanıyorum. Üniversite hocalığı, sivil toplum çalışmaları ve bürokrasi sürecinde eğitim ve gençlerle ilgili elde ettiğim deneyimi yeni Türkiye'nin yeni kültür ve medeniyet vizyonu çerçevesinde milletvekili olarak siyasi alana taşıyarak ilimize ve ülkemize hizmet etmek istiyorum. Ayrıca milletvekili olduğum takdirde Mecliste sivil toplum kuruluşları ile yakın ilişki kurarak onların sesi olmaya çalışacağım. Hükümetimizin Çorum'da sürdürdüğü hizmet seferberliğine ve hemşehrilerimizin özlemlerinin gerçekleşmesine azami katkıyı sağlayacağım.
 
Sahip olduğum birikim ve hassasiyetlerin AK Parti'nin vizyonuna ve misyonuna hizmet edeceğini düşünüyorum. Ben ve benim gibi birçok arkadaşımız bu süreçte adaylık başvurusu yapmaktadır. Bu anlamda partimizin daha da güçleneceği bir seçim olmasını diliyorum. Önemli olan ilimize ve ülkemize hizmet etmektir.
 
Adaylık müracaatım vesilesiyle bir kez daha sayın il başkanımıza kıymetli AK Parti Çorum teşkilatı mensuplarına, siz değerli basın mensuplarına ve kıymetli hemşehrilerime gösterdiğiniz samimi ilgi için cam gönülden teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Biriz beraberiz, hep birlikte Türkiye'yiz."
 
Prof. Dr. Recep Kaymakcan kimdir?
 
1966 yılında Çorum'un İskilip ilçesinde doğdu. 1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. 1993-1998 yılları arasında İngiltere'de Leeds Üniversitesinde doktorasını tamamladı.
 
Meslek hayatına Ankara Elmadağ Lisesi'nde öğretmen olarak başlayan Kaymaktan, 1993 yılında araştırma görevlisi olarak başladığı Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde 2007 yılında Profesör unvanını kazandı. Bilim adamı kimliğiyle Türkiye' de Din ve Değerler Eğitimi konusunda otorite kabul edilen ve yayınladığı kitaplar ve makalelerle İslam ve Batı Dünyasında tanınan Kaymaktan, Türk eğitim tarihi açısından önemli dönüm noktalarından biri olan 4+4+4 eğitim reformunun hayata geçirilmesi sürecinde önemli akademik katkılar sağlamıştır.
 
Uluslararası Din ve Değerler Eğitimi Derneği üyesi olan Kaymakcan, Değerler Eğitimi Dergisinin de editörlüğünü yapmıştır. Üniversitedeki akademik çalışmalarının yanı sıra sivil toplum örgütlerinde aktif olarak çalışan Kaymakcan 2002 yılında Ensar Vakfı bünyesinde Değerler Eğitimi Merkezinin kurulmasına öncülük etmiş ve uzun yıllar danışmanlık yapmıştır. Benzer konularla ilgili diğer STK'lara bilimsel destek vermiştir.
 
Prof. Dr. Recep Kaymakcan Sakarya Üniversitesi ilahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı iken 23 Mayıs 2013 tarihinde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü olarak atandı. Genel Müdürlüğü döneminde, Kurumun yurt kapasitesi tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmış ve yurtların bir barınma yeri olmasının ötesinde, bir eğitim kurumu haline dönüşmesi için eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmiştir. Evli ve iki çocuk babası olan Prof. Dr. Recep Kaymakcan İngilizce ve Arapça bilmektedir."
Çorum FK İstanbulspor’un Genç İsmi Ologo ile Anlaştı
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam