Prf.Dr. Lütfi Akça'ya Önemli Görev

ÇORUM 11 Mart 2023 21:40
Videoyu Aç Prf.Dr. Lütfi Akça'ya Önemli Görev
A
a

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başkanlığında II. Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli toplantısı bugün Gaziantep Afet Koordinasyon İl Müdürlüğü’nde yapıldı.



Toplantıya Başkanlık eden Bakan Kurum, “Bilim insanlarımız, uzmanlarımız ve diğer tüm paydaşlarımızla birlikte ortak kararlar çerçevesinde hızlı hareket etmek zorundayız.” diyerek toplantıyı başlattı. Toplantıda deprem sonrası ortaya çıkan durumun yönetimi, ihya ve yeniden inşa sürecinde uygulanacak politikalar ile tüm afetlere karşı dirençli şehirlerin oluşturulması konuşuldu.Toplantıda deprem dışında başta yangın, sel, heyelan, olmak üzere iklim krizine bağlı afetlerle mücadele politikalarının da belirlenmesi için çalışmalar yapılacak. Bu noktada Bakan Kurum’un açılış konuşmasıyla başlayan kurulun bu ikinci toplantısında şehirlerin ihya ve inşasından mekansal planlama, hasar tespitten tarihi ve kültürel mirasın korunmasına; akıllı şehirlerden enkaz ve atık yönetimine; iklim dostu şehirlerden kriz yönetimi ve iletişimine kadar farklı alt kurulların oluşturulması bekleniyor. İçerisinde inşaat mühendisi, jeolog, şehir plancısı, sosyolog, mimar, kentsel dönüşüm uzmanı, atık yönetimi, iklim değişikliği ve iletişim uzmanlarının olduğu Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli Çalışma kurulları bu sürecin yönetiminde ektin bir rol oynayacak. 



BAKAN MURAT KURUM PRF DR LÜTFİ AKÇA'YI
KENTSEL VE KIRSAL ALT YAPI
KURULUNDA GÖREVLENDİRDİ!..


Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli İkinci toplantısı deprem bölgesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un başkanlığında ikinci toplantısını Gaziantep’te yaptı. Toplantıda, gelecek dönem çalışmaları görüşüldü Çalışma Kuralları belirlendi... 

Prof. Dr. Lütfi Akca Kentsel ve Kırsal Altyapı Kurulunda görevlendirildi. Bu kurul, sel, taşkın ve kuraklık tehlikelerine karşı alınacak tedbirler ve bu risklere karşı şehirlerimizin, köylerimizin, tarım ve sanayi alanlarımızın direncini artıracak politikaları belirleyecek ve bu politikaların uygulanması için gerekli yasal, idari ve teknik çalışmaları yapacak.Lütfi Hoca önümüzdeki seçimde aday adayı olması ve milletvekili olarak seçilmesi halinde, Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulunda yapmış olduğu Milli Su Politikası çalışmalarını da değerlendirerek Su Kanunu ve Taşkın Kanunu hazırlanmasında ön planda görev alacağı tahmin ediliyor.



#Prof DrLütfiAkça
#Corum
#hitittvnet


#MuratKurum
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam