POŞETCİ GARİP DEDE TOPRAĞA VERİLDİ

30 Eylül 2014 23:44
Videoyu Aç POŞETCİ GARİP DEDE TOPRAĞA VERİLDİ
A
a

Konya’da otobüsün altında kalarak yaşamını yitiren 'Garip' ve 'Poşetli dede' olarak tanınan 75 yaşındaki Mehmet Keleş'ın cenazesi, memleketi Çorum’un Laçin İlçesi'ne bağlı Çamlıpınar Köyü’nde toprağa verildi.

Konya'da sokaklarda yaşayan, çevredekilerin verdiği para ve yemekle geçimini sağlayan, kıyafetinin üzerine üşümemek için poşet giyen ve kentte herkes tarafından sevilen 'Garip' veya 'Poşetli dede' olarak tanınan Mehmet Keleş'e geçen cumartesi günü Otogar'daki yolcu indirme peronunda Kilis- İzmir seferini yapan 31 yaşındaki Mustafa B. yönetimindeki 34 DY 6530 plakalı yolcu otobüsü çarptı.

Geri geri manevra yapan otobüsün tekeri altında ezilen Keleş öldü. Yaşlı adamın üzerinden bir parça ekmek ve çok sayıda poşet çıktı. Polis, Mehmet Keleş'in iki kamu bankasındaki hesabında yaklaşık 1 milyon 100 bin lira parası olduğunu saptadı. Mehmet Keleş'in cenazesi dün gece Çorum’a getirildi. Cenaze, Laçin İlçesi'ne bağlı Çamlıpınar Köyü’nde bir yakınına ait evde bekletildi.

Bugün saat 11.00’de evden alınan cenaze, mezarlığa getirildi. Mehmet Keleş’in akrabaları cenazede bir araya geldi. Keleş’in yakınları kazayla ilgili otobüs firmasına tepki gösterdi. Yeğeni Hüseyin Yar, "Gerekli yasal işlemleri başlatacağız ve sonuna kadar da dayımızın hakkını arayacağız" dedi. Hüseyin Yar, Mehmet Keleş’in malvarlığının noter aracılığı ile gün yüzüne çıkacağını ve mirasçılar arasında paylaştırılacağını belirterek, "Paranın bir kısmı ile dayımın hayrı için köye su getirmek ve morg yaptırmak istiyoruz" dedi. Hüseyin Yar ayrıca mirasçılardan onay alınması halinde Konya'da da bağış yapmak istediklerini belirtti.

Mehmet Keleş'in dayısın oğlu Ömer Hançer de Konya’ya defalarca gitmelerine rağmen onu köye getiremediklerini söyledi. Köy Muhtarı Hüseyin Al ise "Perişan bir hali vardı, öldü kurtuldu" dedi. Muhtar Hüseyin Al, Mehmet Keleş’in isminin köyde parka veya yola vereceklerini dile getirdi. 83 yaşındaki kız kardeşi Zeynep Yar ise gözyaşlarını tutmayarak "Kardeşimi öldürdüler" diye ağladı. Mehmet Keleş’in cenazesi öğleyin mezarlıkta kılınan namazın ardından toprağa verildi.






HaberKaynağı : Çorumolayhaber.comYusuf ÇINAR
Kaynak : www.hitittv.com/corumolayhaber.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Çorum'un En Güvenilir Siyasetcisi Kim?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam