Performans planı ve ek bütçeye onay

11 Ekim 2014 00:51
Videoyu Aç Performans planı ve ek bütçeye onay
A
a

Çorum İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi ‘Ağustos Ayı Toplantıları’ dün gerçekleşen oturumla sona erdi.

Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya’nın yönetiminde gerçekleşen toplantıya katip üyeler Erhan Akar ve Aziz Sarüce ile İl Genel Meclisi Üyeleri katıldı.

İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıda gündem maddeleri ele alındı. Yoklama ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşime ait tutanak özeti okundu. Bazı komisyonlar tarafından hazırlanan araştırma raporları görüşülerek oylandı.

PERFORMANS PLANI ve EK BÜTÇEYE ONAY

İl Genel Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıda İl Özel İdaresi’nin ‘2015 Yılı Performans Planı’ ve 5 milyon 725 bin TL tutarındaki ‘2014 Yılı Ek Bütçesi’ görüşüldükten sonra oylanarak kabul edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Alagöz, performans planı ve ek bütçe konusundaki raporları İl Genel Meclisi Üyeleri’nin bilgisine sundu.

Ek bütçe ile karşılanacak ödenek taleplerini anlatan Mustafa Alagöz, söz konusu bütçe tutarının Özel İdare’ye devredilen Belediye çalışanlarının maaşlarının ödenmesi ve bazı yatırımlarda kullanılacağını açıkladı.

2015 Yılı Performans Planı’na ilişkin de bilgiler veren Alagöz, “İl Özel İdaresi’nin sorumluluk alanında bulunan 1. ve 2. derece yolların standartları yükselecek. Nüfus yoğunluğuna göre köylere kanalizasyon tesisi yapılacak ve mevcut tesislerin bakım-onarımı gerçekleştirilecek. Yeni içmesuyu tesisi yapımının yanında mevcut tesislerin bakım ve onarımı yapılacak. Spor altyapısının geliştirilmesi amacıyla tesis yapımı, spor malzemesi desteği ve sportif etkinliklere katkı sağlanacak. Yeni tarımsal sulama tesisi yapımının yanı sıra mevcut tesisler geliştirilecek.” dedi.

Alagöz, güvenliğe yönelik makine ve teçhizat alımı, sağlık hizmeti sunulan alanların ve tarımsal örnek çalışmaların desteklenmesine ilişkin kalemlerin ise bütçe imkansızlığı nedeniyle programdan çıkarıldığını kaydetti.

ULUKAVAK’A ANADOLU LİSESİ YERİ

Mülkiyeti Özel İdare’ye ait olan Ulukavak Mahallesi’nde bulunan 9 bin 241 metrekare arsadan Anadolu Lisesi yapılmak üzere Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 130,93 metrekare yer tahsis edildi.

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mustafa Alagöz, konuyla ilgili hazırlanan raporu Meclis üyelerinin bilgisine sundu.

Yapılan görüşmelerin ardından söz konusu rapor oylanarak kabul edildi.

Çorum merkeze bağlı Balıyakup Köyü’ndeki bir taşınmazın imar planındaki değişikliğin görüşülmesiyle devam eden toplantıda ayrıca Alaca ilçesine bağlı Kargın, Karatepe, Bozdoğan ve Avutmuş Köyleri’ne ait yerleşik alan ve civarı sınır tespiti incelenmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.

İl Genel Meclisi toplantıları, 3 Kasım 2014 Pazartesi günü saat 13.30’da gerçekleşecek oturumla devam edecek.


Kaynak : corumhakimiyet.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam