Patlama saat 18.45 sıralarında meydana geldi. Patlama sesi, şiddeti nedeniyle Ankara‘nın bir çok bölgesinden duyuldu.

ÇORUM 13 Mart 2016 23:05
Videoyu Aç Patlama saat 18.45 sıralarında meydana geldi. Patlama sesi, şiddeti nedeniyle Ankara‘nın bir çok bölgesinden duyuldu.
A
a

Ankara Kızılay Atatürk Bulvarı ve Yargıtay’a yakın bölgede patlama meydana geldi. Patlama noktasında olay yerinde 5 cansız beden olduğu görüldüğü belirtiliyor. Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.


Dün akşam Ankara Kızılay’da hain eller tarafından gerçekleşen saldırıda yaşamını yitiren sivillerden 1 kişinin Çorumlu olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, CHP Yenimahalle Milletvekili Aday Adayı ve Keçiören eski İlçe Başkanı, Alaca’nın Yenice Köyü nüfusuna kayıtlı Mehmet Yurtsever’in Ankara’da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybettiği öğrenildi.


Ankara Valiliği: “13.03.2016 Pazar günü saat 18.45 sıralarında Kızılay Güven Parkta bir aracın patlatılması  sonucunda ilk belirlemelere göre olay yerinde 23, hastaneye götürülürken 4 olmak üzere toplam 34 vatandaşımız vefat etmiş, yaralanan yaklaşık 125 vatandaşımız da çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Vefat eden vatandaşlarımız arasında Çorumlu hemşehrimiz varmı? İlerleyen saatlerde belli olacaktır. Patlamanın ardından sosyal medyadada vatandaşlar tarafından çok sayıda görüntü paylaşıldı.
 

BA?KENT'TE ??DDETL? PATLAMA KIZILAY MEYDANI'NDAK? OTOBÜS DURA?INDA YA?ANAN PATLAMA SONUCU ÇOK SAYIDA VATANDA? YARALANDI

Ankara Kızılay’da bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden 15 yaşındaki Çorumlu Atakan Eray Özyol’un ölümü, arkadaşlarını ve öğretmenlerini yasa boğdu…

Kızılay’da dün saat 18.45 sıralarında seyir halindeki bomba yüklü bir araç, Güvenpark’taki otobüs duraklarının olduğu bölgede patlatılmıştı. 37 kişinin hayatını kaybettiği patlamada, Gölbaşı ilçesindeki Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi 9-D sınıfı öğrencisi Atakan Eray Özyol (15) da yaşamını yitirdi.

ATAKAN’IN ÖLÜMÜ YAKINLARINI YASA BOĞDU

100. Yıl Çukurambar’da ikamet eden Özyol’un yakınları sinir krizleri geçirirken, sınıf arkadaşları ise olayın şokunu atlatamadı. Eğlenceli ve hayat dolu bir öğrenci olduğu öğrenilen Atakan Eray Özyol’ın ölüm haberi sınıf arkadaşlarını ve öğretmenlerini yasa boğdu. Yaşanan olayın ardından Dr. Şerafettin Tombuloğlu Lisesi 9-D sınıfı öğrencileri bugün dersbaşı yapamadı. Okul yönetimi ve öğrenciler, Özyol’un ikamet ettiği 100. Yıl’a giderek ailesinin acısını paylaştı.Milliyetçi Hareket Partisi Çorum eski il Başkan Yardımcısı Orhan Özyoy’un da akrabası olan Atakan Eray Özyol’un Çorum’un Sungurlu İlçesine bağlı Arifegazili Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Ankara Kızılay’da yaşanan terör saldırısında polis eşi ile birlikte doğacak bebeğine alışveriş yapmaya çıkan Çorumlu Songül Yılmaz Bektaş ağır yaralandı.

ÇORUM15 Mart 2016 12:16
        
Ankara Kızılay’da yaşanan terör saldırısında polis eşi ile birlikte doğacak bebeğine alışveriş yapmaya çıkan Çorumlu Songül Yılmaz Bektaş ağır yaralandı.
A
a

Ankara Kızılay’da polis eşi ile birlikte doğacak çocuklarına alışveriş yapmak için çıkan Songül Yılmaz Bektaş ve eşi Güvenpark’ta dinlenmek için bankta oturdukları sırada patlama meydana geldi. Yaşanan bombalı terör saldırısında Songül Yılmaz Bektaş ağır yaralanırken, eşi de hafif yaralandı.

Ankara Kızılay’da polis eşi ile birlikte doğacak çocuklarına alışveriş yapmak için çıkan Songül Yılmaz Bektaş ve eşi Güvenpark’ta dinlenmek için bankta oturdukları sırada patlama meydana geldi. Yaşanan bombalı terör saldırısında Songül Yılmaz Bektaş ağır yaralanırken, eşi de hafif yaralandı.

Hastaneye kaldırılan Bektaş’ın 6,5 aylık bebeğini kaybettiği, kendisinin de yoğun bakımda tutulduğu belirtildi. Ankara Kızılay’da düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan Songül Bektaş’ın Çorum’un Alaca İlçesine bağlı Çomar Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Bakanların açıklamalarından satır başları:

-İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA

Ciddi bulgular var. Ciddi emarelere ulaşıldı. Örgüt kesinleşince açıklanacak. Yarın araştırmalar neticelenir, bulgular kararlılıkla sürecek. Bu ülke ayağındaki bu terör prangasını söküp atacaktır. Kimse buna engel olamayacak. 

Bu saldırı sonucunda, şu ana kadarki tahkikatlarda ciddi emarelere ulaşılmştır, ciddi bulgular elde edilmiştir. Ama kesin olarak yapan örgüt, sonuçlar tamamen elde edilip, araştırma ve soruşturma bu yönüyle tamamlanınca açıklanacaktır. Sanıyorum yarın bu araştırmalar neticelenir ve kesin kanaate varıldıktan sonra açıklanır.

Ankara'da, Kızılay'da otobüs durağında bekleyen sivil vatandaşlarımıza seyir halinde patlayıcı yüklü bir araçla terörist saldırı düzenlenmiştir. Bu terörist saldırıyı milletçe lanetliyoruz. Bunu yapanların hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacağını tekrar söylüyoruz. Bu millet çok problemlerin üstesinden gelmiştir. Bu tür saldırılar, milletin azim ve kararlılığını hiçbir zaman ortadan kaldıramayacaktır.

-SAĞLIK BAKANI MEHMET MÜEZZİNOĞLU

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ankara'daki terör saldırısında, olay yerinde 30, hastanelerde 4 olmak üzere 34 kişinin hayatını kaybettiğini bildirerek, "Olay yerinde ölen 30 kişiden en az biri, muhtemelen ikisinin terör eylemini gerçekleştiren araçtaki kişi veya kişiler olabileceği değerlendirilecektir" dedi.

- Şu anda hastanelerimizde 125 hastamız tedavi görüyor. Bunlardan 19'unun durumu ciddi. 7 hastamız ameliyatta. Diğer hastalarımızda gerek tetkik süreçleri gerekse ilk müdahale süreçleri tamamlanmak üzere. Bunların büyük çoğunluğu bu akşam evlerine gönderilebilecek düzeyde.

 



 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam