Osmancık EDS 3 ayda 17 Milyon gelir getirdi

ÇORUM 17 Temmuz 2019 15:36
Videoyu Aç Osmancık EDS 3 ayda 17 Milyon gelir getirdi
A
a

Çorum'un Osmancık İlçesinde hız limitleri düşük tutularak binlerce sürücünün aynı dakika içerisinde birden fazla trafik cezasına çarptırıldığı Elektronik Denetleme Sisteminin (EDS) devlete, Osmancık Belediyesi'ne ve sistemi kuran şirkete sağladığı maddi kazanç dudak uçuklattı. AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, (EDS) Projesi kapsamında...


Osmancık Belediyesi’ne 3 aylık alacağı kapsamında 17 milyon 535 bin lira kaynak aktarıldığını açıkladı.

8 MİLYON TL'SİNİ ŞİRKET ALDI

Osmancık Belediye Başkanvekili Fatih Ergün ise "EDS’nin üçayağı var. Bir ayağı devlet, bir ayağı belediye, bir ayağı da belediyenin ihaleyi verdiği firmadır. Sayın vekil belediyenin alacaklarını değil firmanın talebi üzerine o firmanın alacaklarını tahsil etmiştir. Bu firmanın alacaklarını alabilmesi için paranın belediyeye gelmesi gerekiyordu. 8 milyon TL’yi de şirket kendi hesabına almıştır" dedi.

İŞTE VEKİLİN O AÇIKLAMALARI

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyon Üyesi olan Av. Oğuzhan Kaya, İçişleri Bakanlığı Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda EDS Projesi kapsamında Osmancık Belediyesi’nin alacağı olan ve ödenmeyen EDS gelirlerinden Nisan 2019 ayında 4.429.000 TL, Mayıs ayında 8.002.000 TL ve Temmuz ayında 5.094.000 TL ödenek olmak üzere Nisan 2019’dan bu yana toplam 17.535.000 TL (On yedi milyon beş yüz otuz beş bin Türk Lirası) aktarıldığını açıkladı.

Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, “Belediyemizin hemşehrilerimize daha iyi hizmet sunabilmeli için her daim gece gündüz çalışacağız şehriniz daha güzel olacak” dedi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam