Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarının 10. Maddesi kabul edildi.
Madde ile Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yer alan ‘nüfus cüzdanı' ibareleri ‘kimlik kartı' şeklinde değiştirildi.
TBMM'nin 27. Birleşimi yoklama ile açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi yönetti. Askerlik Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarının maddeleri görüşüldü. 10. maddenin görüşülmesine başlandı.
Madde ile ilgili önergeler okundu. Önergelerin kabul edilmediği madde yapılan oylama ile kabul edildi. Kabul edilen madde ile Nüfus Hizmetleri Kanunu'nda yer alan ‘nüfus cüzdanı' ibareleri ‘kimlik kartı' şeklinde değiştirilecek ve aile kütüklerinde yer alacak bilgilere ‘biyometrik veri' ilave edilecek. Kayıtlar sadece elektronik ortamda tutulacak.
YENİ KİMLİK KARTLARI NE KADAR?
Yeni kimlik ücretlerinin ne kadar olacağı daha önce açıklanmıştı.
Nüfus cüzdanları için 8 TL, doğum nedeniyle yeni Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı için 15 TL, kayıp sebebiyle tekrar alınacak kimlik kartları için 50 TL ödeme yapılacak.
PASAPORT VE EHLİYET YERİNE GEÇECEK
Çipli kimliklerin üzerinde pasaport, ehliyet ve nufüs bilgileri yer alıyor. Bu yüzden yeni çipli kimliklerin pasaport ve ehliyet yerine de geçeceği belirtilmişti.
İçişleri Bakanlığı'nın sitesinde, kolay taşınabilir, taklit, tahrif ve sahteciliğe imkân vermeyen, biyometrik unsurlar da içeren, kredi kartı boyutlarında olması tasarlanan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartlarının 2016 yılı içinde vatandaşlarımıza verilmesinin planladığı da ifade edilmişti.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
Çorum’da bıçaklı kavgada 2 genç yar…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET