Mustafa ATAŞ: “Bu dava 14 yıldır sizlerin sayesinde tarih yazdı”

ÇORUM 5 Mart 2017 22:52
Videoyu Aç Mustafa ATAŞ: “Bu dava 14 yıldır sizlerin sayesinde tarih yazdı”
A
a

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katıldı. Ataş,Çorum'daki programda parti olarak milletle geleceğe yürüdüklerini, milletin artık AK Parti’ye atılan iftiralara ve yalanlara kanmadığını söyledi.


Türk milletinin 16 Nisan’da yeni bir tarih yazacağına inandığını belirten Ataş, “Bu dava 14 yıldır sizlerin sayesinde tarih yazdı. AK Parti iktidarları döneminde sizin alın teriniz, emekleriniz olmasaydı bu değişimi sağlayabilir miydik, bu başarıları elde edebilir miydik, tarih yazabilir miydik? Tüm engellere rağmen ülkeyi değiştirip dönüştürebilir miydik? Sizin alın teriniz, gayretlerinizle bu sonuçlar alındı.” dedi.

Türkiye’nin önemli bir kararın arifesinde olduğunu, bugüne kadar 11 seçim geçirdiklerini dile getiren Ataş, tüm seçimlerden alınlarının akıyla çıktıklarını, 14 yıldır hem mazlum toplulukların hem de Türkiye’de mağduriyet yaşayanların dualarıyla kendilerine destek verdiğini anlattı.

“Biz de milleti yanıltmadık, yalan söylemedik. Ülke için ne yapılması gerekiyorsa onları vadettik, millet sayesinde onların hepsini yerine getirdik ve getirmeye devam ediyoruz.” diyen Ataş, şöyle devam etti:

“Bu süreçte zaman zaman eski Türkiye’deki alışkanlıkları devreye sokarak Cumhurbaşkanımız ve AK Parti’nin önünü kesmeye çalıştılar. 2007 yılında e-muhtıra vermek suretiyle AK Parti’nin önünü kesmeye çalıştılar. 2008 yılında sudan bahanelerle partimize kapatma davası açtılar. 2013 yılında Gezi olaylarıyla Türkiye’de kaos ortamı getirmek suretiyle bölgesinde kalkınan, gelişen Türkiye’yi istemeyenler, ülkeyi Suriye’ye çevirmenin planlarını yaptılar. 17-25 Aralık’ta hükümet üzerinde operasyon yaparak, hükümeti yıkmanın denemesini yaptırdılar. 2014 yılında ilk defa milletin adamı millet tarafından seçilerek Cumhurbaşkanı oldu. Bunu hazmedemeyenler hain planlarını yaptılar. Bu coğrafyada kalkınmış bir coğrafya istemeyen çevreler, mazlum milletlerin sesi olmasını istemeyen çevreler ülkenin önünü kesmenin gayreti içerisinde oldular. 2015 genel seçimleri geldiğinde HDP’li Demirtaş’ın eline saz vererek televizyon televizyon dolaştırarak AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırmanın planını, programını yaptılar. 7 Haziran’da kısmen başarılı oldular. 5 aylık kaos döneminden sonra bu ülkenin başkomutanı ülkeyi seçime götürerek istikrarsız sürece son verdi.”

CHP’nin halk oylaması çalışmalarını eleştiren Ataş, şunları söyledi:

“Siyasi hayatı boyunca bu ülkeye bir tek çivi çakmamış zihniyet, şimdi hizmet edenlerin önünü kesmek, ülkeyi geleceğe emin adımlarla taşıyacak olan bu sisteme karşı durmak için olmaz iftiraları bol keseden atmak suretiyle milletin kafasını karıştırmaya çalışmaktadır. Dağıttıkları broşürlere bakın, içerisinde bir tane doğru cümle bulamazsanız. Anayasa değişikliği ile ilgili bir tek maddeyi doğru olarak millete anlattıklarına şahit olamazsanız. Bütün işleri yalan. Milleti yanlış şekilde yönlendirmek suretiyle ‘Nasıl yönlendiririz, nasıl bir algı’ oluştururuz içerisindeler.”

Türkiye için 15 Temmuz’un önemli bir tarih olduğuna işaret eden Ataş, Türk milletinin 1960 ihtilalinde Adnan Menderes’e sahip çıkamadığını ancak 15 Temmuz gecesi Recep Tayyip Erdoğan’ı bağrına bastığını anlattı. Ataş, şunları kaydetti:

“15 Temmuz’da da aynı senaryoyu işlemek suretiyle Recep Tayyip Erdoğan’ın kellesini alacaklarını zannettiler. Millet 1960 ihtilalinin rövanşı için 15 Temmuz’da, AK Parti teşkilatları da 81 ilde 970 ilçede teşkilat olma özelliğini göstermek suretiyle yarım saat içinde organize olarak sokaklara döküldü. Cumhurbaşkanımızın ‘Ben milletimin arasına gidiyorum, ne yapacaksanız gelin orada yapın’ çağrısına insanlarımız sağına soluna bakmadan, ‘Hangi zihniyettesin’ diye sormadan sel gibi sokağa dökülerek bu ülkenin liderine sahip çıktı. Darbecilere karşı darbe yapmayı başardı. O gece millet olma özelliğimizi yeniden keşfederek bütün dünyaya nasıl millet olduğumuzu yeniden gösterdik.”

Toplantıya TBMM İdare Amiri Salim Uslu, AK Parti Çorum milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ ile bazı belediye başkanları, eski milletvekilleri ve partililer katıldı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam