MUHTEŞEM YEŞİLÇAM ŞARKILARI BU AKŞAM

28 Aralık 2014 14:22
Videoyu Aç MUHTEŞEM YEŞİLÇAM ŞARKILARI  BU AKŞAM
A
a

Belediye’den “Türk Sinemasının 100. Yılında Yeşilçam Şarkıları” konseri bu gece Kaçmaz... Türk Filmlerinde yer alan unutulmaz şarkıları Çorum Belediyesi Türk Sanat Musikisi (TSM) Koro üyeleri tarafından seslendirilecek. Moderatör Şef Ömer Erdal Cerit tarafından yönetilecek olan TSM topluluk üyeleri 1953-1977 yılları arasında gösterimi yapılan 20 unutulmaz eseri seslendirecek.

Konser hakkında açıklamalarda bulunan Ömer Erdal Cerit, Türk filmlerinde yer alan film müziklerinin adeta o filmlerle özdeşleştiğini hatta film müziklerinin filmlerin dahi önüne geçtiğini söyledi. Türk filmlerindeki unutulmaz şarkıların Çorum Belediyesi TSM topluluk üyeleri tarafından seslendirilecek olmasını da önemli bulduğunu vurgulayan Ömer Erdal Cerit, “Çorumlu hemşehrilerimizin keyifli bir konser izleyebilmeleri için çok güzel bir hazırlık dönemi geçirdik. Yeşilçam Şarkıları esnasında sinevizyonda filmdeki şarkı sahnesini izleyicilerimizle buluşturacağız.” dedi.


1950-1970’li yıllarda Türk Sinemasının Türk halkı üzerindeki etkisinin yoğun olarak hissedildiğinin altını çizen Ömer Erdal Cerit, “Sinema toplumumuzu çok etkiledi. Türk halkı üzerinde sinemanın etkisi çok büyüktü. Halkı, sinemaya çeken özelliklerden biri de filmlerin o muhteşem müzikleriydi. Manolyam, Buruk Acı, Damarımda Kanımsın, Kalbimi Kıra Kıra, İntizar, Seven Ne Yapmaz, Sevemedim Kara Gözlüm gibi unutulmaz eserleri hemşehrilerimiz için seslendireceğiz. Tüm halkımızı konserimize davet ediyoruz” diye konuştu.
Gül: Hemşehrilerimiz bu muhteşem konseri kaçırmasın


Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, 28 Aralık Pazar ve 29 Aralık Pazartesi günleri Devlet Tiyatro Salonu’nda saat 19.30’da gerçekleştirilecek olan Yeşilçam Şarkıları konserine tüm Çorum halkını davet etti.


Belediye TSM Korosu’nda TRT’nin ünlü saz sanatçılarının da yer aldığını ifade eden Zeki Gül, Yeşilçam Şarkıları Konseri’nin Belediye TSM Koro üyeleri tarafından verilecek olmasının da kendilerini mutlu ettiğini kaydetti. Özellikle çocukların ve gençlerin kötü alışkanlıklardan kurtulmaları için spor, kültür ve sanat etkinliklerinin çok önemli olduğunu dile getiren Gül, “Hemşehrilerimiz, Belediye TSM Korosuna sahip çıkmalılar. Çorum’daki korolar çok kaliteli. Müziğe ilgi duyan herkesi özellikle de çocuklarımızı korolarımızın etkinliklerine bekliyoruz.” dedi.

Mustafa Ercan'ın fotoğrafı.
Mustafa Ercan'ın fotoğrafı.
 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam