Muharrem İnce'den 'Bin Günde Memleket' gezisi

Politika 13 Ağustos 2020 14:25
Videoyu Aç Muharrem İnce'den 'Bin Günde Memleket' gezisi
A
a

CHP'li Muharrem İnce, son günlerde yaşanan tartışmalar üzerine Ankara'da basın açıklaması yaptı...

MUHARREM İNCE KONUŞTU

1. Dilekçe vermeden CHP'den ayrıldı.
2. Cumhurbaşkanı olmaya kilitlenmiş. Göle maya çalıyor, 'bi tutarsa' diyor...
3. CHP'yi bölmez ama sakat bırakır...

  • 📌Muharrem İnce'den 'Bin Günde Memleket' hareketi
  • 📌"Hareketi 4 Eylül'de Sivas'tan başlatacağız"
  • 📌Önemli İki soru? Muharrem İnce Parti mi kuracak?
  • Bingün hareketini başlatmaktaki amacı ne?
  • 📌 İnce, CHP kazanamayayım diye elinden geleni yaptı diyor.
  • 📌Muharrem İnce’nin niyeti Cumhurbaşkanı adayı olmak, yeni parti sonraki iş.
  • 📌Reis dışında hiç bir adayın ilk turda şansı yok.
  • 📌Muhalefet HDP nedeniyle ortak aday çıkaramaz, hesap ikinci tur üzerine.
  • 📌Yani İnce’nin cumhur ittifakına zerre katkısı olmaz.
 

Muharrem İnce'nin açıklamaları şöyle:

"Herkes konuştu. Bilen de bilmeyen de şimdi Muharrem İnce konuşacak diye başladı sözlerine ...

Türkiye tarihinin en zor dönemini yaşıyor. 18 yıllık bir iktidar yeni sorunlar ekledi. Mühürsüz oy pusulalarıyla kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sorunları büyütmüştür. Devlette kurum ve kurallar çöktü.

TÜİK gibi MB gibi kurumların bağımsızlığı yok edildi. Din ve vicdan arasındaki bağ koparıldı. Bu politikalar sonucu zengin toprakların yoksul çocukları haline geldik. Ülkemizde enerji sorunu değil, enerji yönetimi sorunu var. 

Mavi Vatan'da büyük zenginlik bulunmaktır. Bu hakları korumak partiler üstü konumla ele alınmalıdır. İşsizliği artıran, ekonomideki memnuniyeti buzdolabı satışına bağlayan Cumhurbaşkanı var. Türkiye'yi bu noktaya lider partileri getirmiştir. Lider ve muhalefet sorunu vardır.

Kurultaylarımızda 5 dakika konuşabilmek için büyük mücadele vermek gerekiyor. Bugün kurultayda CHP Başkanı bir konuşmacıyı dahi dinlememiştir. Kadın Kolları Kurulayı'na katılmamıştır. CHP, İçişleri Bakanlığı'na dilekçeyle kurulmuş parti değildir. O nedenle dilekçeyle ayrılınmaz. Ayrılsam bile partiyi kurtarmak için ayrılırım. Tıpkı Mustafa Kemal Atatürk'ün işgal altındaki İstanbul'u kurtarmak için Ankara'ya gitmesi gibi.

AKP çökecek ama Türkiye'nin üstüne çökecek. AKP çökerken CHP kurtarıcı değil seyirci rolünde. Türkiye'nin sorunlarını tek adam iktidarı ve tek adam muhalefeti çözemez. Türkiye seçeneksiz değildir. Bizim başlattığımız muhalefet hareketi değildir. Amacımız çıkış yolu göstermektir. Türkiye'nin barışmaya, üretmeye ve adil bölüşmeye ihtiyacı var.

Başlattığımız hareketin adı '1000 günde memleket hareketi'dir. Alanında uzman, kafa yoran kişilerden oluşmaktır. 'Zafer' hazırlanmaktır. Hareketimizle zafere hazırlanıyoruz. 

4 Eylül'de Sivas'ta olacağız. Memleket hareketi başlatacağız. 1000 günde Memleket Hareketi'nin yol göstericisi Mustafa Kemal Atatürk olacak. Nerede olursak olalım gönlümüz hep Atatürk'tedir. Bu hareket aklı ve bilimi esas alacaktır.

Moralimi bozmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar, billboard'lara afişimi az asıyorlar, bana yakın olan vekilleri listeye koymuyorlar.

Gelelim seçim gecesine. Bilgi verin diyorum vermiyorlar. İkinci tura kaldı mı kalmadı mı bilmiyorum.

Bana 'Neredeydin?' diye soranlardan özür diliyorum. Krizi kötü yönetmiş olabilirim fakat bana veri vermediler, çünkü veri toplanmadı. 4 milyon oy sahipsiz bırakıldı.

Eğer Erdoğan'ın eski arkadaşlarından birini Cumhurbaşkanı yapacaksak buna CHP iktidarı demem. Bizim Genel Başkanımızın cumhurbaşkanı olma iddiası yok.

Adaylarımız iyi kampanya yaptı, ama yerel seçimleri bize Kürt vatandaşlarımız, HDP'li vatandaşlarımız kazandırdı. Onlara açıkça teşekkür edemediler.

Benim için 'Saray onu destekliyor' diyenler CHP içerisindeki rant baronlarıdır. Yandaş medyaya gelince, bana olan yakınlığınız gözlerimi yaşarttı. Ancak Memleket Hareketi gerçekleri söylemeye başladığında ekranlarınızı ve sayfalarınızı bana kapatacaksınız."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam