Milli Savunma Bakanlığı Kuleli Askeri Lisesi’nin tarihi binasını özel sektöre devretmeyecek. Lise ya müze olacak ya da Milli Savunma Üniversitesi’ne devredilecek

Güncel 13 Ağustos 2016 10:28
Videoyu Aç Milli Savunma Bakanlığı Kuleli Askeri Lisesi’nin tarihi binasını özel sektöre devretmeyecek. Lise ya müze olacak ya da Milli Savunma Üniversitesi’ne devredilecek
A
a

Kuleli Askeri Lise ya müze olarak değerlendirilecek ya da yeni kurulacak Milli Savunma Üniversitesi’ne devredilebilecek.

Habertürk'ün haberine göre, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yapılan düzenlemelerle Milli Savunma Bakanlığı’nın teşkilat yapısı değiştirildi. Müsteşar yardımcısı sayısı 5’e çıkarılırken, kuvvet komutanlıkları doğrudan bakanlığa bağlandı.

Askeri tersaneler de bakanlık bünyesine alındı. Bu değişiklik sonrasında MSB binası yetersiz kaldı. Bu gelişme üzerine Genelkurmay Başkanlığı ile aynı kampusta hizmet veren Milli Savunma Bakanlığı’nın diğer bakanlıklar gibi Eskişehir Yolu-Çayyolu güzergâhında yeni bir binaya taşınması kararlaştırıldı. Bakanlık için bu bölgede yeni bir bina yapılacak.

 Eski binanın nasıl değerlendirileceğine daha sonra karar verilecek. Bakanlığın, Kuleli Askeri Lisesi’nin tarihi binasını ise özel sektöre devretmeyi kesinlikle düşünmediği öğrenildi. Bakanlık, özel sektörden otel ya da başka bir ticari işletme yapılması için talep gelirse, bunu reddedecek. Lise ya müze olarak değerlendirilecek ya da yeni kurulacak Milli Savunma Üniversitesi’ne devredilebilecek.

Kaynak : Habertürk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam