Demiray açıklamasında; Ermenilerin 26 Şubat 1992 tarihinde tüm insanlığın gözü önünde Dağlık Karabağ Bölgesinin Hocalı kasabasında soykırım yaptığını belirten Demiray, tarih boyunca savaşta asla sivilleri hedef almayan, tarihin her döneminde dünyaya insanlık dersi veren Türk Milletinin Hocalı’da hunharca katledildiğini ifade etti.
Hocalı’da yaşanan soykırımı unutmayacaklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Demiray, “TBMM’de acil olarak Soykırımın kabul edilerek bu vahşetin dünyaya haykırılmasını istiyoruz” dedi.
2012 yılında İslam İşbirliği Teşkilatının 51 üyesinin Hocalı ile ilgili soykırım ifadesi kullanma kararı alması, ayrıca bugüne kadar Kolombiya, Meksika, Çek Cumhuriyeti Hocalı’daki soykırımı tanımasına rağmen; Türkiye Cumhuriyeti’nin ise Dış işleri komisyonunda geçtiğimiz yıl sadece katliam ifadesi içeren bir bildiri yayınlamakla yetindiğine dikkat çeken Demiray, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Sinan Oğan tarafından Hocalı Soykırımının Tanınmasını esas alan kanun teklifinin de Ak Parti gurubunun oyları ile reddedildiğini hatırlattı.
Zulme uğrayan Türkler olunca, bütün vicdanların sağırlaştığına ve bütün gözlerin körleştiğine vurgu yapan Demiray, “Onlar sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak. Halbuki, biz sussak tarih susmayacak, Tarih sussa, hakikat susmayacak, Onlar sanıyorlar ki; bizden kurtulsalar mesele kalmayacak. Halbuki, bizden kurtulsalar vicdan azabından kurtulamayacaklar, Vicdan azabından kurtulsalar tarihin azabından kurtulamayacaklar, Tarihin azabından kurtulsalar, Allah’ın gazabından kurtulamayacaklar.”dedi.
Dünyanın halen Hocalı katliamına sessiz kaldığını ve görmezden geldiğini sözlerine ekleyen Demiray, “Türk’ün çığlığı uluslararası kamuoyunda hiçbir yankı bulmamaktadır. Unutmasınlar ki aziz milletimiz Soydaşlarımızın ırzına, namusuna, şerefine, hayat ve varlık haklarına kast etmeye cüret eden Ermenileri lanetle ve nefretle hatırlayacaktır. Bu vesile ile katledilen bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyoruz” diye konuştu.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Öğretmenler İçin Yeni Dönem! MEB Ön…
Şiddet Görüntüleri Sonrası Berhan Ş…
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET