Merzifon Havaalanın yanına Çorum ismi eklensin

ÇORUM 5 Nisan 2018 09:56
Videoyu Aç Merzifon Havaalanın yanına Çorum ismi eklensin
A
a

Samsun'da bu yıl 5.cisi düzenlenen 11. Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında 7 coğrafi bölge toplantısına Vali Necmeddin Kılıç ve Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, katıldı.Toplantıda söz alan Zeki Gül, Çorumluların yıllardır talebi olan mevcut Amasya-Merzifon Havaalanı’na Çorum isminin de eklenmesi için öneride bulundu....


Uzun yıllardır bir tartışma konusu olan Amasya-Merzifon Havaalanı’na Çorum isminin ilave edilmesi Zeki Gül tarafından yeniden gündeme taşındı.Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Bakan Lütfi Elvan'dan söz alarak “Şehrimizdeki Savunma sanayi yatırımların artması ve turizmimizin gelişmesi için Amasya-Merzifon Havalimanı’nın isminin Çorum’un da eklenmesini talep ediyoruz” dedi.

Zamanın da Ulaştırma bakanı olduğu dönemde Çorum'da Ak Parti İl Kongresine katılan Bakan Lütfi Elvan konuşmasında Merzifon Havaalanı isminin yanına Çorum isminin yazılabilceğini söylemişti.Bu konuda çalışacaklarını Zeki Gül'e ifade etti.Bakan Lütfi Elvan  Savunma sanayinde Çorum'un yeni bir patner il olması konusunda memnuniyetini dile getirdi.Savunma sanayinde Çorum'da yeni incelemelerin yapılacağını yakın zamanda Savunma Sanayi müşteşarını tekrar Çorum'a göndereceğini Zeki Gül'e söyledi. 
 


 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam