Merkel'in 'koalisyon' sözlerine Erdoğan

Asayiş haber 16 Ekim 2021 17:17
Videoyu Aç Merkel'in 'koalisyon' sözlerine Erdoğan
A
a

Angela Merkel ile birlikte basının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Koalisyonlardan memnunum' diyen şansölyeye 'Zaman zaman şikayetlerinizi bana aktardınız” diyerek karşılık verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Angela Merkel arasında 'koalisyon hükümetleri' konusunda tatlı bir rekabet yaşandı.

İki liderin basın toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “16 yıl kısa bir süreç değil. Benim de bir 19 yılım var. Ve bu süreç birçok dünya liderleriyle bir arada çalıştık, görüştük. Sayın şansölye Almanya'nın idaresinde başarılı bir sürece imza attı. Bundan sonraki süreçte de koalisyon hükümetleri olmamış olsaydı Almanya-Türkiye ilişkileri farklı bir noktaya ulaşabilirdi. Koalisyon hükümetleri çalışmayı her zaman zorlaştırıyor. Geçmişte bizdeki koalisyon hükümetleri de çok çok başarısız olmuştur, hiçbir netice alamamıştır. Ama bizim başkanlık sistemine geçmemizle birlikte bu koalisyonlardan kurtulduk ve yoğun bir çalışmanın içerisine girdik. Temennimiz yeni yönetimle bu başarılı süreci devam ettiririz. Almanya'da ciddi manada bir Türk potansiyeli var. Bu insanlar da sağlık bir yaşam sürecini görmek istiyorlar, yaşamak istiyorlar.” dedi.

"BİZ BAŞKANLIK SİSTEMİ İSTEMİYORUZ"

Bunun üzerine “Alman hükümetlerinin yapısı budur. Koalisyonlar bize uygundur. Biz bir başkanlık sistemi uygulamak istemiyoruz. Fakat her şeye rağmen Türkiye ile ilgili iyi ilişkimizi sürdürmek istiyoruz.” dedi.

KAHKAHAYI PATLATTILAR

"Zaman zaman şikayetlerinizi bana aktardınız” diyen Erdoğan, sonrasında kahkahayı patlattı.

“Doğrudur” diyen Merkel, “Hayat böyle fakat buna rağmen güzel” diyerek karşılık verdi.

İkili atışmaya Erdoğan son noktayı koydu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Torunum diyor ki; dede ne yapacaksın hayat böyle” dedi

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam