Memuriyet hayali olan herkes KPSS'yi kazanmak ister

Güncel 5 Temmuz 2017 12:06
Videoyu Aç Memuriyet hayali olan herkes KPSS'yi kazanmak ister
A
a

Memuriyet hayali olan herkesin kazanmak istediği, ancak kazanması bir o kadar zor olan KPSS, hazırlanırken doğru adımları izlerseniz gözünüzde büyüttüğünüz kadar zor bir sınav değil.

Korkularınızı bir kenara bırakın Öncelikle aklınızdaki KPSS tanımını unutun. Bu sınav insanların kazanamaması için değil, kazanabilmesi için yapılan bir sınav. 

Belli bir zorluk seviyesi mutlaka var ancak bu sınavı kazanamayacağınız anlamına gelmiyor.Zamanınızı iyi planlayın 

Bildiğiniz gibi bir sene içerisinde 2 kere KPSS'ye girme hakkınız var. Bahar döneminde mi yoksa güz döneminde mi bu sınava gireceksiniz önce ona karar verin. 

Sonrasında önünüzde kaç ay olduğunu iyi hesaplayın ve bu zaman zarfını elinizden geldiği kadar iyi değerlendirmeye çalışın.Çalıştığınız konuları ilginçleştirin 

KPSS konuları, hangi alandan girdiğinize göre değişiklik gösterse de, aslında öğrencilik hayatınız başladığı zamandan bu yana birbirine benzer ve bir çoğu görmüş olduğunuz konular. Bu yüzden bu konuları çalışmak ve yeniden üzerinden geçmek sıkıcı olabilir. Yapacağınız şey gayet basit, daha önce hiç bakmadığınız açıdan olaylara bakın ve konulara öyle çalışın.10 ila 50 dakika arası değişen bloklarla çalışmaya gayret gösterin Bir oturuşta saatlerce ders çalışmak sandığınız kadar mantıklı bir şey değil. 

50 dakikada bir 10 dakikalık molalar vermek hem konuları anlamanızı hem de derse olan ilginizi arttırır.
Kendinize çalışmak için güzel bir yer bulun .Ders çalışman denilince illa aklınıza masa ve sandalye gelmesin. 
Bir gün deniz kenarında ya da ormanın içinde ya da sadece kendi odanızda çalışmak yerine evin her yerini çalışma alanı olarak kullanabilirsiniz. Böylece tek bir yere alışmaz ve oradan sıkılmazsınız.Zihninizi berrak tutun. Ders çalışmaya başlamadan önce stresli bir an ya da üzücü bir olay yaşadıysanız bunları unutmaya çalışın. 
Hatta o gün örneğin 2 saat ders çalışacaksanız 1 saat çalışın, geriye kalan bir saati zihninizi temizleyeme ayırın. Emin olun berrak bir zihinle çalışılan 1 saat, dolu bir zihinle çalışılan 10 saate bedeldir.

Ders sırasında atıştırmalıklarınız hazır olsun 

Evet biliyoruz, bu kilosunu dengede tutmak isteyenler için çok da olumlu bir öneri değil.Ancak ders çalışırken bir şeyler atıştırmak, derse olan ilginizi daha da arttırıyor. 

Seçeceğiniz atıştırmalıkların kalorisini de düşünerek tercihinizi yapmanızı öneririz.Önce en önemli şeyleri öğrenin Özet bilgiler her zaman daha akılda kalıcıdır, çünkü her zaman bilginin en önemli yerini öğrenirsiniz. Burada bahsettiğimiz şey de bu durumla bire bir uyuşuyor. Öğrenmek istediğiniz konunun en can alıcı yerinden çalışmaya başlarsanız, gereksiz bilgiler zihninizi kurcalamaz ve sıkılmadan bir an önce konuyu bitirmiş olursunuz.Bir grupla çalışın Tek başınıza çalıştığınız dersler mutlaka çok önemli, ancak grup dersleri de bu süreç içerisinde hayli önemli. Bir türlü anlayamadığınız ya da ezberinizde tutamadığınız konuları arkadaş grubunda yapılan bir çalışma ile kolayca öğrenebilirsiniz.

 

Çalışma kartları yapın 

Özellikle formül ezberleme konusunda sorunlarınız varsa, bu taktik tam size göre. 

Avucunuza sığacak kadar büyüklükteki kağıtlara ,ezberlemekte zorlandığınız formülleri yazın ve her yere giderken yanınızda taşıyın. 

Boş zamanlarınızda bir göz gezdirmeniz bile çok işinize yarayacak.

Mutlaka ama mutlaka geçmiş yıllara göz atın 

Her ne olursa olsun mutlaka ama mutlaka geçmiş yıllarda çıkan sorulara bir göz atın. Mümkünse sanki gireceğiniz sınavmış gibi o titizlikle soruları çözün. 

Soruların sorulma şeklini ve tarzını kapmaya çalışın. 

Geçmiş senelerde çıkan soruları çözmek, neredeyse ünitelerce konu çalışmaktan daha etkili bir çalışma yöntemidir.

Bu önerileri göz önünde bulundurarak çalışırsanız, azimli ve sürekliliğinizi sağlarsanız bir de kendinize güveniniz tamsa, KPSS değil, hiç bir sınav karşınızda duramaz! 

Başarılar...










 
Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam