Teklifte, kamu görevlilerinin öğlen arası süresinin cuma günleri için, cuma namazı vaktini de içerecek şekilde 2 saat olarak belirlenmesi talep ediliyor.
Memur-Sen, teklifinde, kamu görevlilerinin din ve vicdan hürriyeti, ibadet hürriyeti ve siyaset yapma haklarının teminat altına alınmasını da istedi.
KILIK KIYAFET ÖZGÜRLÜĞÜ DE MASADA OLACAK
Memur-Sen 3. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde, kamu görevlilerinin kılık kıyafet özgürlüğüne ilişkin olarak, "Kamu görevlileri, 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik' hükümlerinde başta başörtüsü olmak üzere kılık kıyafet yasağı sonucu doğuran ve evrensel hukukun, insan onurunun ve temel özgürlüklerin ruhuna aykırı hükümlere tabi olmaksızın, özgür tercihleriyle belirledikleri kılık kıyafetle kamu hizmeti sunabilirler. Bu hakkın kullanılmasında, bağlı bulunan bakanlık, yargı organları ve benzeri çerçevede görev yapılan kurum dahil olmak üzere unvan, kadro, mesleğin niteliği ve benzeri sebeplere dayalı ayırım ve sınırlama yapılamaz" teklifini de masaya taşıyacak.
*****************************************************
Kamu görevlileri için Cuma namazı izni talepleri olduğunu belirten Saatcı,” Memur-Sen, kamu görevlilerinin Cuma namazı konusunda yaşadıkları sıkıntıyı gidermek için toplu sözleşme tekliflerine, Cuma Namazı vakti İzin süresi konusunu ekledi. Teklif, kamu görevlilerinin günlük çalışmaya ara verme süresinin (öğlen arası) Cuma günleri için, Cuma Namazı vaktini de içine alacak şekilde 2 saat olarak uygulanmasını içeriyor. Memur-Sen, üyelerinin istekleri ve kamu görevlilerinin beklentileri doğrultusunda Toplu Sözleşme teklifleri arasında, anayasal hakları kapsamındaki Din ve vicdan hürriyeti, İbadet hürriyeti ve Siyaset (Seçme-Seçilme) Haklarına da yer vererek bu hakların kamu görevlilerin açısından da teminat altına alınmasını istiyoruz.”
3. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Kılık Kıyafet özgürlüğünün masada olacağını belirten Saatcı,”Memur-Sen 3.Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde kamu görevlilerin Kılık Kıyafet özgürlüğüne ilişkin olarak; “Kamu görevlileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetlerine Dair Yönetmelik hükümlerinde başta başörtüsü olmak üzere kılık-kıyafet yasağı sonucu doğuran ve evrensel hukukun, insan onurunun ve temel özgürlüklerin ruhuna aykırı hükümlere tabi olmaksızın özgür tercihleriyle belirledikleri kılık-kıyafetle kamu hizmeti sunabilirler. Bu hakkın kullanılmasında, bağlı bulunan bakanlık, yargı organları ve benzeri çerçevede görev yapılan kurum dahil olmak üzere unvan, kadro, mesleğin niteliği ve benzeri sebeplere dayalı ayırım ve sınırlama yapılamaz” teklifini de masaya taşıyacağız. Memur-Sen, 2013 yılında özgürlük için 12 milyon imza toplayarak bu yönde adımlar atmıştı. Bu teklifler de darbe ürünü Kılık Kıyafet yönetmeliğini bütünüyle ortadan kaldıracak.”
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET