MELENDİZ : MÜFTERİLERE MEYDANI BIRAKACAK DEĞİLİZ

27 Şubat 2015 08:11
Videoyu Aç MELENDİZ : MÜFTERİLERE MEYDANI BIRAKACAK DEĞİLİZ
A
a

PANKOBİRLİK Başkanı İsmail Hakkı Melendiz, PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan'ın iddialarına cevap verdi.

Melendiz, Pehlivan’ın açıklamalarını yalanlayarak, şahsi davaların Pankobirlik üzerinden yürütülmeye çalışıldığını kendisinin başarılı olmasının istenmediğini ayrıca hiç bir vekilden de randevu almadıklarını söyledi.

Çiftçiyi savunan bir kişinin kooperatifi rencide etmeyeceğini dile getiren Melendiz, kimseye verilemeyecek bir hesaplarının olmadığını ve her şeyin kayıt altında olduğunu kaydetti.
Dün Pankobirlik binasında basın mensuplarının karşısına geçen Melendiz, Pankobirlik ve hakkında söylenen iddiaları cevap verdi. Kendisinin yıpratılmaya çalışıldığını dile getiren Melendiz, PANKOBİRLİK Yönetim Kurulu Üyesi ve eski Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pehlivan'ın iddialarının tamamen asılsız olduğunu ifade etti.

Pehlivan’ın Çorum kamuoyunda sansasyon yaratmak amaçlı iftira ve suçlamalarda bulunduğunu kendisinin kooperatif başkanı seçilmesinden sonra durumu hazmedemediğini o tarihten itibaren sürekli Kooperatif işlerini baltalamaya, engel olmaya, yönetimi kilitleyip kooperatifin çalışmasını engellemeye çalıştığını söyledi.
Başkan Vekili Şerafettin Çaldoğan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Coşkun’un katılımı ile yapılan toplantı da Melendiz açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Dün Pankobirlik Üyesi Ahmet Pehlivan’ın düzenlediği basın toplantısıyla kooperatifte yolsuzluk yapıldığı ve Kooperatif Başkanı İsmail Hakkı Melendiz’in bu nedenle gözaltına alındığı yönündeki açıklamalar tamamen iftira ve asılsızdır. Pehlivan başkanlığı kaybetmesinin hezeyanını yaşadığı için böyle açıklamalarda bulundu.

Yapılan basın açıklamasıyla Kooperatif Yönetim Kurulumuz, Denetim Kurulumuz ve Çorum Ak Parti Milletvekilimiz Sayın Salim Uslu’ya yönelik asılsız hiçbir gerçeğe dayanmayan sırf Çorum kamuoyunda sansasyon yaratmak amaçlı iftira ve suçlamalarda bulunmuştur. Öncelikle Çorum AK Parti Milletvekilimiz Sayın Salim Uslu’ya yönelik Kooperatifimiz nezdinde hukuksuzluk olduğu ve Sayın Milletvekilimiz ve TBMM İdari Amirinin bu hukuksuzluğun arkasında durduğuna yönelik Sayın Milletvekilimize isnatta bulunulmuştur.

MİLLETVEKİLLERİMİZİN HEP DESTEĞİNİ GÖRDÜK

Sayın Milletvekilimizin Kooperatifimizin Yönetim işleri ile hiçbir zaman ilgi ve alakası olmadığı gibi herhangi bir müdahalesi de asla söz konusu değildir. Sayın Milletvekilimizle geçtiğimiz günlerde Pankobirlik Genel Müdürümüz Taner Taşpınar ile birlikte Kooperatifimizce Uğurludağ ilçesine kurulacak çeltik fabrikası ve çeltik sertifikalı tohum üretme tesisi için yer tahsisi ve fabrikanın Çorum Uğurludağ kurulması için destek talebinde bulunmak ve yardımcı olunmasını istemek amacıyla görüşülmüş olup, Sayın Milletvekilimizin destek ve girişimleri ile de Uğurludağ Belediyesince kurulacak çeltik fabrikasına yer tahsisi yapılmıştır. Sayın Vekilimizle yapılan görüşme içeriği bu husustan ibaret olup, Çorum için uğraş veren ve tarafımıza zaman ayırıp bizimle ilgilenen vekilimize teşekkür etmek yerine fütursuzca yapılan iftira ve saygısızlığı kınıyoruz. Böyle bir açıklamanın Kooperatifimiz Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Pehlivan’ca yapılması Çorum Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulumuzu derinden üzmüştür.Sayın Vekilimiz Çorum’umuz ve Çorum çiftçimiz için bir şeyler yapmak üretmek için çalışmakta iken Başkanlık iftirası ve heveslileri olan Ahmet Pehlivan tarafından asılsız zan altında bırakılmaya çalışılmaktadır.Bu yolla Sayın Vekilimizin çeltik fabrikası kurmamıza destek olması engellenmek ve hizmetlerimiz baltalanmaya çalışılmaktadır.Bu durumu başka hiçbir amaç ve gayesi de olamaz.Sayın Vekilimizi Çorum kamuoyu çok yakinen tanımakta olup,hiçbir hukuksuzluğun ve usulsüzlüğün arkasında durmayacağı herkesçe malumdur.

PANKOBİRLİK BAŞKANLIĞINI KAYBETMENİN HEZEYANINI YAŞIYOR

Yine Ahmet Pehlivan’ca yapılan basın açıklamasında Kooperatifimiz Yönetim Kurulu Başkanımıza ve Yönetimimize yönelik, suç işlendiği Kooperatifi zarara uğratıldığı Kooperatifimizin Holding gibi kullanıldığı şeklinde asılsız iftira ve ithamlarda bulunulmuştur. Bu iftira ve ithamların sebebi 2013 yılı haziran ayında Kooperatif Yönetim Kurulunca Başkanlığa seçilmemdir.

Ahmet Pehlivanla birlikte 2008 yılının nisan ayında Kooperatif Yönetim Kuruluna seçildik bu zamana kadar dört dönem Ahmet Pehlivan Yönetim Kurulu Başkanlığı yapılmıştır. Ne zamanki Kooperatif Yönetim Kuruluna Başkan seçilmem üzere bu durumu hazmedememiş o tarihten itibaren sürekli Kooperatif işlerimizi baltalamaya, engel olmaya, yönetimi kilitleyip Kooperatifimizin çalışmasını engellemeye çalışmıştır. Benim ve Yönetim Kurulu arkadaşlarımın herhangi bir makam sevdası olmayıp amacımız Çorum çiftçimize en iyi şekilde hizmet etmek faydalı olmaktır. Hiçbir zaman makam sevdamız olmamıştır.

MÜFTERİLERE MEYDANI BIRAKACAK DEĞİLİZ

Göreve başladığımızdan bu yana gece gündüz mesai mefhumu olmaksızın çalıştık, çiftçimiz bu görevi tevdi ettiği sürece de çalışmaya devam edeceğiz. Asılsız iftira ve yalanlara pabuç bırakacakta değiliz. Biz buradayız. Yaptığımız işler aldığımız kararlar hepsi kayıtlıdır. Kimseye verilemeyecek bir hesabımız yoktur. Kooperatif Yönetim Kurulu Üyeliği şartlarını kaybettiğim hususu tamamen gerçek dışıdır.2009 yılında Leasingle aldığım biçerdöverin Rusya’da bağlanması neticesinde biçerdöveri Türkiye’ye getirememem nedeniyle Leasing firmasının şikâyeti üzerine tarafıma Ticari güveni kötüye kullanmaktan ceza verilmiş ise de verilen ceza ertelenmiş erteleme süresince de herhangi bir suç işlemediğimden sicil kaydımdan silinmiştir.

Olay bundan ibaret olup, Kooperatifler Kanunu 56.maddesi gereği Yönetim Kurulu Üyeliği şartlarını kaybetmem söz konusu değildir. Hukuktan ahkâm kesenlerin hukuka aykırı bir şekilde iftira atacaklarına, Türk Ceza Kanunu 51 ve 53. Maddelerini açıp okumalarını ancak anlamayacaklarını bildiğim için bir hukukçuya danışmalarını tavsiye ederim. Zaten konu yargıya intikal etmiş bulunmakta olup, yargı gerekli kararı elbette ki verecektir. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Ancak şunu da belirtmek isterim ki bu iftiraları atan müfteri Yönetim Kurulu Üyemiz Ahmet Pehlivan da bu iftiralarının hesabını Çorum çiftçimize verir.

PANKOBİRLİK BİLANÇOSUNUN EN İYİ OLDUĞU DÖNEM BİZİM DÖNEMİMİZDİR

Kooperatifimizde zimmet çıktığı hususu Kooperatifi zarara uğrattığımız hususu tamamen gerçek dışı olup, Kooperatifçe mazot satışı yapılıp kar elde edilmesi zimmetse biz bu zimmet suçunu işlemeye devam edeceğiz. Yine Kooperatifin belirtilen borcu geçmişten gelen bir borç olup, Kooperatifimiz bilançoları incelendiğinde dönemimizde daha önceki döneme göre borçlarımızın daha azaldığı yıllardır zarar eden Kooperatifimizin kar etmiş olduğunu en iyi Ahmet Pehlivan bilmektedir.
Karın ağrısı da bu olup bir sonraki seçim için tarafımızı egale etmektir. Zira geçtiğimiz ayda yapılan Çorum Ziraat Odası seçiminde ağır hezimete uğramış Çorum çiftçimizden destek görememiştir.Bu hezimetini bu şekilde iftiralar atarak basın yoluyla sansasyon ve gündem oluşturarak kapatmaya çalışmaktadır.Bizde yargının biran önce sonuçlanmasını en iyi şekilde arzu ediyoruz.Zira bizim Yönetim Kurulu Üyesiyle horoz dövüşü yaparak boşa geçirilecek zamanımız yoktur.

KİMİN KOOPERATİFİ ÇİFTLİK YAPTIĞI ORTADA

Kimin Kooperatifin HOLDİNG gibi kullandığı Ahmet Pehlivan’ın Başkanlık yaptığı döneme bakılınca görülecektir. Ahmet Pehlivan Başkanlık yaptığı 2008 yılında Kooperatif sözleşmemize ve Kooperatif Kanununa açıkça aykırı olmasına rağmen Kooperatifimizde çalışan personelimizi çıkartarak, oğlunu şartları taşımadığı halde muhasebe elemanı olarak işe almış ve çalıştırmıştır. Oğlunun ayrılması üzerine onun yerine tekrar yeğenini işe almıştır.
Kendi menfaati için hiçbir hukuk tanımayanların bugün kendi menfaatlerine dokunulduğu için ve yakın akrabalarının işe alınmadığı için hukuktan bahsetmelerini ve hukuk ahkâmı kesmelerini Çorum çiftçisi ve kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

ALACA MAKAM ODASI DA TAMAMEN YALANDIR

Kooperatif Yönetim Kurulu Üyemiz Ünal Coşkun’un kendine makam yaptığı iddiaları da asılsız olup, iftiranın nedeni tamamen Yönetim Kurulu Başkanı seçilirken tarafıma oy kullanmasıdır. Zira Alaca Satış Mağazamızın yapımına ilişkin kendi başkanlığı döneminde alınmış ve yapılmıştır. Makam odası yapıldığı iddia edilen Merkez binamızda kullanılmayan ve yer kaplayan eski eşyalar Alaca Şubemize gönderilmiştir. Olay bundan ibaret olup kendi Başkanlığı döneminde altına imza attığı ve kendi yaptığı işe dahi iftira atmaktadır.

Anlatılacak ve konuşulacak çok konu olup zamanımız buna yeterli değildir. Ahmet Pehlivan tarafından yapılan açıklama tamamen Ziraat Odası seçimleri hezimetini unutturmaya yönelik sansasyonel ifadelerdir.
Hiçbir gerçeklik payı yoktur. İddialar yargıya taşınmış vaziyettedir. Yargının vereceği her türlü karara saygımız sonsuzdur. Ancak bu tür açıklamalarla yargısal sonucun etkilenmeye çalışılması kabul edilemez bir durumdur.” 








Haber Kaynağı: Çorum gazetesi/ Volkan Baş
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam