Meclis Hizmet Binasının bitmesi için Ek Krediye onay verdi

ÇORUM 20 Temmuz 2019 09:02
Videoyu Aç Meclis Hizmet Binasının bitmesi için Ek Krediye onay verdi
A
a

Çorum Belediye Meclisi Cuma günü saat 14:00'da 5393 sayılı yasanın 20. maddesine istinaden olağan üstü toplandı.Belediye meclisi toplantıda belirlenen 3 gündem maddesini görüştü...

  • İller Bankası’ndan kredi kullanımı.
  • İmar  Yönetmenliği .
  • Gayrimenkul satış,trampa ve takas. 
Çorum Belediyesi yeni Hizmet Binası inşaatının tamamlanması için İller Bankası’ndan kredi kullanılacak.   Belediye Meclisi’nin dün yapılan olağanüstü toplantısında Çorum Belediyesi Hizmet Binası inşaatında kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 15 milyon 745 bin 932 lira kredi kullanma yetkisi talebi görüşülerek Ak Parti ve MHP'nin meclis üyleri tarafından kabul edildi.CHP meclis grubu ise red oyu kullandı.

Çorum  Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediye Hizmet Binası inşaatının bitmeye yakın bir noktaya geldiğini ancak tamamlanması için 15 milyon liraya ihtiyaç olduğunun belirtildiğini dile getirerek, “Şehrimize daha iyi ve kaliteli hizmet vermek adına birkaç aydan beri görüşmeler yapıyorduk. Belediye olarak daha iyi hizmet vermek adına bu hizmet binamızın da biran önce bitmesi gerekiyordu. Yaptığımız girişimler neticesinde İller Bankası’ndan 15 milyon 750 bin civarında bir kredi imkanı doğdu. Mali Hizmet Müdürlüğümüzde gerekli yazışmaları yaptı ve gündem maddesi Meclisimize sunuldu” dedi.

CHP Grup Başkanı Tuncay Yılmaz'da gündem maddesi hakkında yaptığı konuşmada bu hizmet binası ihalesinin 43 milyon 300 bin liraya yapıldığını dile getirerek, “540 günde bitirilmesi gereken iş gününde teslim edilmedi. 10 aylık bir süre geçti. Bu krediyi aldığımız zaman çalışmaları mevcut firma mı tamamlayacak? Birçok esnafımızın bu firmadan alacağı olduğunu öğrendik. Burada belediyenin bir kabahati yok. Belediye parasını ödemiş. Firma konkordato vermiş bir firma. Kredi verdiğimiz zaman bu firma mı inşaata devam edecek yoksa sözleşmeyi fesh edip yeni bir ihalemi yapacak?” ifadelerini kullandı.  





 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam