MATEMATİK DOKUNARAK DAHA DA ANLAMLI

ÇORUM 10 Ocak 2018 18:24
Videoyu Aç MATEMATİK DOKUNARAK DAHA DA ANLAMLI
A
a

İsmail Kakaç İlkokulu öğrencileri Aydın’ da oluşturulan ve Çorum Bahçeşehir Okulları’nda açılan Tales Matematik Müzesi’ ni gezdiler.



Matematik yalnızca kitaplardan öğrenildiği zaman çok soyut kavramlardan oluşuyor gibi görünüyor olabilir. Ancak geniş bir açıdan baktığımızda çevremizde gördüğümüz mimari yapılarda, uzay çalışmalarında, elektrik-elektronik teknolojisinde, tıp alanında, biyolojide, fizikte, kimyada ve aklımıza gelebilecek tüm bilimsel alanlarda matematik kullanılır. Birçoğumuzun mantığını bilmediği ya da kavrayamadığı buluşlar ya da formüller, Tales müzesinde oluşturulan istasyonlar yardımıyla daha somut ve öğrencilerin dokunulabileceği hale getirilmiş.
                Geziye katılan İsmail Kakaç İlkokulu Müdürü Ender Özcan ÖZÇAKIR öğrencilere “Matematik bazılarınız için zor ve soyut gelebilir. Çevremizde hayatımızı kolaylaştıran birçok araç ve gerecin, evlerimizde kullandığımız elektrikli aletlerin, elektronik eşyaların yapımının temelinde matematik bilgisi kullanılmakta. Bugün bu müzede bazı istasyonları göreceğiz ve bu istasyonlar matematiğin hayatımızı nasıl kolaylaştırdığını somut olarak göreceğiz, matematiğe dokunarak anlamaya çalışacağız.” dedi.
                Gezi öncesinde heyecanla bekleyen öğrenciler müzede istasyonları ve rehberlik eden öğretmenleri dinlerken matematikle ilgili merakları daha da arttı. Bazı öğrenciler sorulan sorulara yaratıcı cevaplar vererek matematiğe olan ilgilerini gösterme fırsatı buldu. Öğrenciler günlük hayatta karşılaştıkları sayısal problemleri matematik sayesinde nasıl kolayca çözebildiklerini somut olarak, matematiğe dokunarak ve yaşayarak gördü.
                Gezi sonunda İsmail Kakaç İlkokulu Müdürü Ender Özcan ÖZÇAKIR, Bahçeşehir Okulları Müdürü Songül KESKİN’ i makamında ziyaret etti. ÖZÇAKIR kendilerini kabul etmeleri ve hoş karşılamaları sebebiyle Songül KESKİN’ e teşekkür ederken “Bu yaptığınız çalışma ile okulumuza ve ilimize büyük katkı sağladınız. Buraya gelen öğrencilerimizde matematiğe dokunması ve çözüm yollarını kavraması sayesinde farkındalık geliştirdiniz. Eminim ki bundan sonra öğrencilerimizin matematiğe bakış açıları olumlu anlamda değişecektir. Bu fırsatı sunduğunuz için öğrencilerim, öğretmenlerim ve velilerim adına sizlere teşekkür ediyorum.” dedi. Bahçeşehir Okulları Müdürü Songül KESKİN, İsmail Kakaç İlkokulu öğrencilerini ve öğretmenlerini karşılamaktan onur duyduğunu belirterek “Biz Çorum’ da hizmet vermeye başladığımızdan beri yalnız kendi kurumumuzun değil ilimizde bulunan tüm eğitim kurumlarının eğitim kalitesini arttırmak istiyoruz. Bu müzeyi kampüsümüzde açarak çocuklarımızın matematiğe dokunabilmesini ve bir farkındalık yaratmasını arzu ettik. Çocuklardan ve sizlerden aldığımız geri bildirimlerle amacımıza ulaştığımızı görmek bizleri ayrıca memnun ediyor.” dedi.
                Bahçeşehir Okulları Müdürü Songül KESKİN öğretmenlerimizi uğurlarken hediyelerini takdim etti.

 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam