MANTAR ZEHİRLENMELERİNDE NELER YAPILMALI?

Sağlık 21 Haziran 2017 09:02
Videoyu Aç MANTAR ZEHİRLENMELERİNDE NELER YAPILMALI?
A
a

TV19 mikrofonuna konuşan Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programları Şube Müdürü Hüseyin Moray, mantar zehirlenmesinin ne olduğunu anlattı.


Yağışların artışıyla birlikte doğada kendiliğinden yetişen mantarlar, vatandaşlar tarafından yoğun olarak tüketilirken, zehirlenme vakalarında da artışlar yaşanıyor.TV19 haber merkezi olarak mantar zehirlenmelerini uzmanına sorduk.

MANTAR ZEHİRLENME
Yağışların artışıyla birlikte doğada kendiliğinden yetişen mantarlar, vatandaşlar tarafından yoğun olarak tüketilirken, zehirlenme vakalarında da artışlar yaşanıyor.

TV19 mikrofonuna konuşan Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programları Şube Müdürü Hüseyin Moray, mantar zehirlenmesinin ne olduğunu anlattı.

Hüseyin Moray, mantarların miktarının ilkbahar ve yaz dönemlerinde artış gösterdiğini söyleyen Moray, mantar zehirlenmelerinin ölümle sonuçlanabileceğini kaydetti.Moray, alınabilecek önlemlerle bu zehirlenmelerin önüne geçmenin mümkün olduğunu belirtti.

Moray, mantar zehirlenmesinin belirtileri hakkında da konuştu.Şube Müdürü Moray, son günlerde Çorum genelinde artış gösteren mantar zehirlenmeleriyle ilgili olarakta bilgiler aktardı .Moray, zehirlenme belirtilerinde hastanede yapılan işlemlerle ilgili yapılanları da anlattı.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam