Kurgu görüntülerinden İşin aslı ortaya çıktı

Asayiş haber 26 Nisan 2020 15:13
Videoyu Aç Kurgu görüntülerinden İşin aslı ortaya çıktı
A
a

Son dakika haberine göre; Mersin Erdemli ilçesinde çekilen ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından sosyal medyada yayınlanan kurgu görüntülerle ilgili soruşturmada 4 kişi gözaltına alındı...


KURGU GÖRÜNTÜLER KUMPASINDAN CHP VE DP ÇIKTI!
 

Mersin Erdemli ilçesinde çekilen ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından sosyal medyada yayınlanan kurgu görüntülerin yalan olduğu ortaya çıkmıştı.

AK Parti Mersin İl Başkanı avukat Cesim Ercik, Mersin Erdemli ilçesinde çekilen kurgu görüntüler hakkında açıklamada bulunmuş, "Söz konusu video ve bu videodaki şahıslar ile ilgili olarak AK Parti Mersin İl Başkanlığı olarak bu videonun kim ya da kimlerin yönlendirmesi ile yapıldığının araştırılması için suç duyurusunda bulunulmuştur" ifadelerini kullanmıştı.

Tüm bu gerçeklerin ortaya çıkması ardından AK Parti Mersin İl Başkanı Cesin Ercik'in şikayeti üzerine savcılık harekete geçti. Dün emniyette ifade veren Cesim Ercik'in şikayeti ile başlatılan soruşturma çerçevesinde Mahmut Dölek, Ömer Tuncel ve Demokrat Parti eski İlçe Başkanı Emrah Toraman gözaltına alındı.

Toraman itiraf etti

Yerel seçimlerde CHP'nin Erdemli'de desteklediği DP'nin İlçe Başkanı Emrah Toraman, ifadesinde kamera arkası görüntüleri telefon ile çekerek, Mersin Büyükşehir Belediyesinin Erdemli Koordinatörü CHP’li Vedat Uzunbağ’a gönderdiğini itiraf etti.

Müftünün karısı rezilliği akıllara geldi

Tüm bu yaşananların ardından, CHP'nin yıllar önce servis ettiği rezil video akıllara geldi. Söz konusu videoda bir kadın, "müftünün karısıyım" diyerek AK Parti'ye ağzına geleni söylemiş ve muhafazakarların AK Parti'yi terk etmeye başladığı algısı oluşturmaya çalışmıştı. Müftü karısı olduğunu iddia eden kadının, CHP Burhaniye eski ilçe başkanı Faruk Cenal'ın eşi; bar işletmecisi Gül Taşlı Cenal olduğu ortaya çıkmıştı. CHP'li Gül Taşlı Cenal, CHP'de aktif görevi olmadığını belirterek, görüntülerin şaka için çekildiğini iddia etmiş ve işin içinden sıyrılmaya çalışmıştı.


.
 

(Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Başkanı Vedat Uzunbağ)

ŞÜPHELİLERİN BANKA HESAPLARI İNCELENECEK

Savcılık talimatında adı geçen Mahmut Dölek, Ömer Tuncer, Emrah Toraman ve Ömer Sezer'in gözaltına alınmaları, ikametlerinde ve araçlarında arama yapılarak dijital materyallere incelenmek üzere el konulması ve şahısların banka hesaplarının incelenmesi istenildi.

25 Nisan 2020 saat:19.00'da şüpheliler Ömer Sezer, Ömer Tuncel ve Emrah Toraman'ın; saat: 22.30'da Mahmut Dölek yakalandığı öğrenildi. 4 şüphelinin ikametlerinde arama yapıldı, laptop, hard disk, flash bellek, CD ve cep telefonlarına incelenmek üzere el konuldu.




(Demokrat Parti İlçe Başkanı Emrah Toraman)

TORAMAN: VİDEOYU MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KOORDİNASYON BAŞKANI VEDAT UZUNBAĞ'A GÖNDERDİM VE TELEFONLA GÖRÜŞTÜM
 

Demokrat Parti İlçe Başkanı Emrah Toraman; Ömer Dölek'in kendisini arayarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin limon alımı ile ilgili ne düşündüğünü sorduğunu, limonların dalından Erdemli'den değil Tarsus'ta yandaş stokçu bir şahıstan alındığını, bu nedenle Erdemli Çamlık karşısında bahçesi bulunan Ömer Tuncel ile haber yapmak istediklerini beyan ettiği söyledi.

Emrah Toraman, 23 Nisan günü sabah Ömer Tuncel'in bahçesine gittiklerini, Mahmut Dölek'in kendisine 'Cep telefonundan sen de kayıt yap, çekimde sıkıntı olursa senin kaydını kullanırız' dediği, kendisinin de cep telefonu ile 2 dakika 37 saniye süreli video kaydı yaptığını ifade etti.

Emrah Toraman, söz konusu videoyu Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Başkanı Vedat Uzunbağ'a gönderdiğini ve kendisiyle telefonla görüştüğünü açıkladı.



 

TUNCEL: VİDEO ÇEKİMİ ESNASINDA EMRAH TORAMAN DA KAYIT YAPTI

Ömer Tuncel de, 23 Nisan 2020 günü saat:10.00'da kendisine ait limon bahçesinde buluştuklarını, Mahmut Dölek'in yanında Erdemli Demokrat Parti İlçe Başkanı Emrah Toraman ile geldikleri, video çekimi esnasında Emrah Toraman'ın da cep telefonunda kayıt yaptığı söyledi.
 

Ömer Tuncel; Emrah Toraman'ın daha sonra bu telefon kaydını yanlışlıkla Mersin Büyükşehir Belediyesi Koordinasyon Başkanı Vedat Uzunbağ'a gönderdiğini öğrendiğini açıkladı.

SEZER: DÖLEK, TUNCEL VE TORAMAN'I ERDEMLİ'DEN TANIYORUM

Ömer Sezer ise, Mahmut Dölek, Ömer Tuncel ve Emrah Toraman'ı Erdemli'den tanıdığını söyledi


Kaynak: Yeni akit-A haber
 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam