KÜLCÜ "MİSAFİRE YAKIŞMAYAN AKIL VE İNSAFTAN YOKSUN AÇIKLAMALAR BUNLAR"

ÇORUM 3 Ocak 2018 16:29
Videoyu Aç KÜLCÜ "MİSAFİRE YAKIŞMAYAN AKIL VE İNSAFTAN YOKSUN AÇIKLAMALAR BUNLAR"
A
a

Belediye başkanı Muzaffer Külcü,Ağaç işleri Federasyon Başkanı Ali Rıza Ercan, bulunduğu görevin ve misafirliğinin vakarına uygun davranmamıştır...


 

Dün gerçekleştirilen Mobilyacılar Odası seçimlerinde Belediyemizi ve şahsımı zikrederek tasvibi mümkün olmayan bazı konuşmalar yapılmıştır.

Oda seçimine iştirak etmek üzere şehrimize gelen Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan hiç lüzumu olmayan bazı değerlendirmeler yapmıştır.

Çorum bütün Anadolu gibi misafirperver bir şehirdir. Sinesinde bin yılların geleneğini, örfünü, sevgi ve sıcaklığını barındıran bir şehirdir. Misafirlerini de bu hassasiyetle ağırlar. Ancak misafirlerinden de aynı sevgi, samimiyeti ve saygıyı bekler.

Misafir Federasyon Başkanı muhtemelen biraz kendisine verilmiş yanlış bilgilerin, biraz da AK Partimize olan muhalif tutumunun (AKP diye ifade edişinden ve daha önce bazı ulusal dergilere verdiği röportajlarından bu anlaşılıyor) bir sonucu olarak üstüne vazife olmayan işlere karışmıştır. Biraz da sınırı aşan ifadelerde bulunmuştur.

Bizim sevdamız olan Çorum’a nasıl hizmet ettiğimiz tüm hemşerilerimizin ve tüm esnaf kardeşlerimizin malumudur.

Şehrimizi, hemşerilerimize onlarca yıl hizmet edecek dev eserlerle donatıyoruz. Şehrimizde yakaladığımız ortak heyecanla müthiş bir değişim ve dönüşüm yaşıyoruz.

Bu değişimden en çok istifade eden kesimlerden birisi de şüphesiz esnaf kardeşlerimizdir.

Bizim esnafımız ile aramızdaki muhabbet bağı ne federasyon başkanının ne de başka bir kimsenin koparamayacağı kadar güçlüdür. Bu sadece sözle değil, eserlerle de ortaya konulmuş bir gerçektir.

Traktörcüler Sitesi, Galericiler Sitesi, Hal, Terminal, 162 dükkân ve 450 dükkânlık Hitit İşyeri Kooperatifleri, Zanaatkârlar İşyeri Kooperatifi, Taksiciler ve Minibüsçüler Odası ile yaptığımız çalışmalar bunun bir kaç örneğidir.

Esnafımızla el ele, kol kola, gönül gönüle nasıl yol yürüdüğümüzün, nasıl çözüm ürettiğimizin, nasıl eserler inşa ettiğimizin açık göstergeleridir.

Hal böyle iken misafir olarak gelmiş bir Federasyon başkanının akıl ve insaftan yoksun açıklamaları fevkalade kırıcı ve üzücü olmuştur.

Kendisinden bir misafir nezaketiyle davranması beklenirdi. Bizim inancımız, örfümüz, töremiz de böyle bir edebi gerektirirdi.

Lafı vali de olsa, oda başkanı da olsa, belediye başkanı da olsa diye aslında şahsımıza söylemek istediğini dolandırarak söylemesi niyetini gizlemeye yetmemiştir.

“Bu projeye mani olanlar ihanet içindedir. Haklarında düzgün düşünemem. Düşündüklerini ifade etmek istemiyorum vs… benzeri sözler abesle iştigal kabilinden sözler olmuştur.

Söylediği ya da söyleyemiyorum dediği nezaketsiz, edep dışı, çirkin ne kadar sözü ve düşüncesi varsa hepsini kendisine iade ediyoruz. Bildiğimiz bir şey var ki; geçmeyen akçe sahibinindir.

Sadece şunu bilmesini isteriz; bizim Çorum sevgimizi, hemşerilerimize olan sevdamızı sorgulamak Ağaç İşleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Ercan’ın haddi de değildir, hakkı da değildir.

Açıklama yapılması gereken ikinci husus ise ÇESOB Başkanı Sayın Yalçın Kılıç’ın değerlendirmeleri ile ilgilidir.

Telefonla arayarak tebrik ettiğim ÇESOB Başkanımız Yalçın Kılıç’ı Mobilyacılar Odası Başkanlığına seçilmesi dolayısıyla bir kez daha tebrik ediyorum. Yeni dönem oda başkanlığının hayırlı hizmetlere vesile olmasını diliyorum.

Konuşması içinde bazı bilgilerin hatalı olması dolayısıyla, Belediyemize ve şahsımı dolayısıyla kamuoyunu bilgilendirme gereği görüyorum.

Öncelikle samimi düşüncem olarak şunu belirtmek isterim. Sevgili Yalçın Başkan iyi bir mobilyacıdır. Mobilyadan anlar. 10 yılı aşkın süredir oda ve 10 yıldır Birlik Başkanlığı yapıyor, bu işlerden de anlar. Bu hususlarda kimsenin danışmanlığına yardımına ihtiyaç duymaz.

Ancak imar, inşaat, maliyet hesapları, milli emlak süreçleri teknik meselelerdir. Herkesin her şeyi iyi bilmek mecburiyeti yok. Bu işler de Sevgili Yalçın Başkanın en azından iyi bileceği işler değildir.

Yalçın Başkanın konuşmasından öyle anlaşılıyor ki; bu noktalarda kendisine yanıltıcı bilgiler veriyorlar. O da arkadaşlarının verdiği bilgilere güvenerek esnaf kardeşlerimize hatalı bilgiler aktarıyor.

İnancım o ki; söylediklerinin yanlış olduğunu, dolayısıyla önce kendisinin yanıltıldığını, bunun sonucu olarak da esnafın yanlış ya da yalan bilgiyle aldatıldığını bilse bunları paylaşmaz.

Bu açıklamayı yaparken asla esnafımız ya da Birlik Başkanımız ile karşılıklı bir polemiğe girmek niyetimiz de yoktur. Şehrin dinamikleri açısından bunu doğru görmeyiz. Ancak önceki açıklamalar kamuoyuna yapıldığı için ve sessiz kalınması

kabullenildiği şeklinde değerlendirilebileceği için bu açıklamayı yapmak zorunluluk haline gelmiştir.

1- Şimdiye kadar benzer nitelikte 3 işyeri kooperatifi yapımı gerçekleşmiştir.

a) 162 Dükkanlık Site: 2010 yılında yapımına başlandı. Arsanın tamamı Belediyemize aitti. Arsa düşük bedelle, işyeri yapım amacıyla, kooperatife satış yapıldı. İhale m2 fiyatı 2010 yılı için 530 TL olarak gerçekleşti. Aradan 8 yıl geçti Bayındırlık birim fiyatlarıyla 2018 için güncellenmiş rayiç bedel 850 TL olmaktadır. Bu değer içerisinde alt yapı hazır olduğu için altyapı ve hafriyat maliyeti yoktur. Çünkü dümdüz bir alana yapılmıştır.

b) 450 Dükkanlık Site: Yapımı tamamlanmak üzeredir, tapu teslimleri devam etmektedir. 3 yıl önce ihalesi gerçekleştirilmiştir. 2017 sonu itibariyle güncellenmiş m2 maliyeti 920 TL olarak tamamlanmıştır.

c) 400 Dükkanlık Site: İhalesi yeni gerçekleştirilmiştir. Tamamı açık, tamamı kapalı olmak üzere farklı niteliklerde dükkânlar yapılacaktır. m2 maliyeti açık ve kapalı alan büyüklüğüne göre 450 TL ile 1.000 TL arasında ihale edilmiştir.

Önümüzde böyle 3 örnek varken Sevgili Yalçın Başkan’a m2’si 500 TL’ye biter bilgisi verilerek yanıltılınca, o da arkadaşlarına güvenerek bunu esnafla paylaşmaktadır.

Bu iş 500 TL’ye yapılacak iş değil gerçekçi olmak lazım.

Bu fiyatlara inşaat yapmak, yaptırmak mümkün değildir. Bu gerçeği herkesin böyle bilmesi lazım. İsteyen istediği mühendise de sorup bunları öğrenebilirler.

Kaldı ki Ahi Evran için talep edilen yerin çok engebeli bir arazi olması dolayısıyla , hafriyat, istinat duvarları, alt – üst yapı imalatı bedeli m2 başına 250 – 300 TL (KDV dahil) olacağı öngörülmektedir. Daha dükkan yapımına başlamadan bu maliyet karşılanmalıdır.

Bunlar işin uzmanı mühendislerce yapılan hesaplamaya göre ortaya çıkmış rakamlardır. Buna göre diğer maliyetlerin hesabını esnaf kardeşlerimin takdirine bırakıyorum.

Bu hesaplamadan maksadımız, buranın metrekaresinin kaç TL’ye mal olacağı değil; bu kooperatif yönetiminin işidir. Biz sadece 500 TL’ye mal etmenin mümkün olmadığını hesapla ortaya koymaya çalışıyoruz.

Bu açıklamadan sonra hala 500 TL/m2’ye dükkan yapacağım diyen varsa, inanan varsa onlar için söyleyecek bir sözümüz yoktur.

2- İş imzaya kaldı, Belediye Başkanımız imzayı atsın 28 gün sonra tapu alabiliriz.

İş imzaya kaldı, Belediye Başkanımız imzayı atsın 28 gün sonra tapu alabiliriz bilgisi de Sevgili Yalçın Başkan’a verilmiş yanlış bir bilgidir.

Öncelikle imar ile ilgili süreç henüz müracaat aşamasındadır. Bir kez meclis gündemine gelmiş; ancak meclis üyelerinde oluşan arazinin yapısı dolayısıyla ortaya çıkacak yüksek maliyetler kaygısıyla geri çekilmiştir.

Komisyonun kararı çıkacak rapora bağlıdır. Bu raporun ne olacağı belli değil. Sonra meclis görüşecek, buranın kararının ne olacağı belli değil. Ayrıca bunların ne zaman yapılacağı ve nasıl yapılabileceği de belli değil. Tüm bu belirsizlikler içerisinde “28 gün nereden çıktı, kim uydurdu” anlamak mümkün olamamıştır.

Olsa olsa birinin uydurup Sevgili Yalçın Başkan’a söylediği bir yalandır, diye düşünebilmekteyiz. Hâlbuki beraber çalıştığı insanların bir başkana karşı bu konularda hassas olup Sevgili Başkanı yalanlarıyla yanıltmaması gerekir.

Kamuya saygıyla arz olunur…

Kaynak : www.hitittv.com/Anadolu Ajansı
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam