Korona Virüse karşı birlikte mücadele şart!

ÇORUM 15 Eylül 2020 08:35
Videoyu Aç Korona Virüse karşı birlikte mücadele şart!
A
a

Çorum Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Azak, koronavirüsle mücadelede halka büyük görev düştüğünü söyledi.İdarecilerimiz, siyasilerimiz ve Sivil Toplum Örgütleri ile toplumun tüm kesimleri bu pandemide ortak hareket etmelidir...

HALKA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

“İlimizde Covid-19 enfeksiyonuna yakalanan, hastaneye yatan, yoğun bakıma alınan ve vefat eden kişi sayısının arttığını üzülerek izliyoruz. Son dönemde yaş ortalamasının oldukça düştüğünü, daha çok hareketli bir kesimin bu hastalığa yakalandığını, risk grubunda olan yaşlıların yanı sıra gençlerin de enfeksiyondan etkilendiğini görüyoruz. Bu kötü duruma ulaşılmasındaki en büyük sebep maske kullanımının tam ve düzgün yapılmaması, fiziksel mesafeye dikkat edilmemesi ve hijyen kurallarına uygun davranılmamasıdır. Hastalıkla mücadele konusunda halkımıza çok önemli görevler düşmektedir. Panik yapmadan tüm önlemlerin bir an önce alınması artık kaçınılmaz olmuştur.

Biz hekimler tüm Çorum Halkını dikkatli olmaya, önümüzde uzun bir süreç olduğunun bilinciyle rehavete kapılmamaya, maskelerimizi kurallara uygun, etkin olarak kullanmaya ve fiziksel mesafeye dikkat ederek mümkün olduğunca kalabalıktan uzak durmaya davet ediyoruz. Düğün, taziye, toplantı ve alışveriş gibi riskli yerlere mümkünse hiç gitmeyin. Gerekli değil ise seyahat yapmayın. Doktorunuzun önerilerine uyup, onlara güvenin. İlla yakınımızdaki birinin hastalanmasını veya ölmesini beklemeden, halk sağlığını birlikte korumalıyız. Sağlık Bakanımızın direktiflerine harfiyen hepimizin uyması gerekiyor. Ancak toplum olarak birlikte mücadele edersek ve önlemlere uyarsak bu salgını yenebiliriz.


VİRÜS AŞISI MESELESİ
Halkımızın dikkat etmesi gereken bir diğer konu ise sağlık kuruluşlarımıza başvuru yaparken özen göstermeleridir. Bazı hastalarımız durumu çok ağırlaşsa bile sonuna kadar evinde kalmaya devam ederken, bazıları ise çok basit sebeplerle sağlık kuruluşlarına müracaat ederek kendilerini risk altına sokmaktadır. Her iki yaklaşım da doğru değildir. Özellikle son günlerde grip ve zatürre (Pnömoni) aşıları için Aile Sağlığı Merkezlerine aşırı bir yığılma olduğunu görmekteyiz. Öncelikle bu aşıların Covid-19 enfeksiyonuna karşı herhangi bir koruyuculuğu olmadığı bilinmelidir. Bu aşılar grip ve zatüre yapan başka mikroorganizmalara karşı risk altındakileri korumak amacıyla üretilmiştir. Bu kapsamda diyabet, astım, kalp hastalığı gibi kronik rahatsızlığı olanlar, dalağı alınmış olanlar ile 65 yaş üstü vatandaşlarımız Aile Hekimlerinden telofonla randevu aldıktan sonra aşı olmaya gitmelidir. Böylelikle Aile Sağlığı Merkezlerindeki yığılmaların önüne geçilebilir.

PANDEMİYE KARŞI ORTAK HAREKET EDİLMELİ
İdarecilerimiz, siyasilerimiz ve Sivil Toplum Örgütleri ile toplumun tüm kesimleri bu pandemide ortak hareket etmelidir. Zor şartlarda çalışan ve salgını tam anlamıyla sırtlanmış durumdaki sağlık çalışanlarına her alanda destek olmamız, çalışmalarını kolaylaştırmamız, onların moral ve motivasyonunu artıracak eylem ve söylemlerde bulunmamız gerekiyor. Sungurlu Belediye
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam