Köroğlu 48’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı mesaj yayınladı

ÇORUM 25 Ekim 2023 06:43
Videoyu Aç  Köroğlu 48’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı mesaj yayınladı
A
a

Hak-İş Konfederasyonu Çorum İl Başkanı Mustafa Köroğlu, konfederasyonun 48’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı mesaj yayınladı...

Hak-İş Konfederasyonu Çorum İl Başkanı Mustafa Köroğlu,1976'da Hak-İş Konfederasyonu'nun kurulduğunu ve 12 Eylül darbesiyle konfederasyonun ve konfederasyona bağlı sendikaların kapatıldığını hatırlatan Mustafa Köroğlu, 1981 yılında konfederasyonun yeniden faaliyete geçtiğini ifade ederek yeniden kuruluş aşamasının ardından 1983'te yarıda kalan faaliyetlerine başladığını söyledi. 

Köroğlu, geçmişten beri yaşanan siyasi krizlerde ve anayasa değişikliklerinde, Hak-İş'in her zaman Türkiye'de demokrasiden yana tavır aldıklarını kaydetti. 

Günümüze kadar gelen süreçte durmadan kendilerini büyüttüklerini ve Türkiye'nin en kapsamlı konfederasyonu olduklarını dikkati çeken Köroğlu, Türkiye'deki 16 milyon sigortalı çalışanın tümünü Hak-İş üyesi yapana kadar da mücadelelerinin devam edeceğini açıkladı.

Köroğlu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: ”Konfederasyonumuzun ve emekçilerimizin en büyük şansı ve destekçisi sayın Genel Başkanımız Mahmut Arslan'dır. Hayata adanan bir ömürün ta kendisidir. Gecesi gündüzü olmayan tek derdi tüm işçilerin daha iyi şartlarda haklarını almak isteyen işçilerin tek umudu olmuştur.
Biz 2017'de yaklaşık 50'ye yakın ülkeden 250 civarında sendikanın katıldığı Uluslararası Filistin ve Kudüs'e Destek Sendikalar Birliği'ni kurduk. Bu birlik gerçekten hem ülkemizde hem de dünyanın değişik coğrafyalarında büyük bir sorumluluk alarak, büyük bir mücadele ile Filistin konusunu, Filistin'le birlikte Kudüs'ün statüsünü ve Filistinli kardeşlerimizin yaşadığı haksızlıkları, adaletsizlikleri biz her fırsatta gündeme getirdi. 4 yıl o birliğin başkanlığını yaptık Hak-İş olarak ve bütün dünyada sendikal hareketin, başta İLO olmak üzere sendikal hareketin dikkatini buraya çektik.

Biz bunun ötesine geçmek zorundayız. Bir şekilde İsrail'e yürümemiz gerekiyor. Bunu yaparken de bir uluslararası platform üzerinden sivil toplumun İsrail bu işgalci devlete karşı bir sivil inisiyatifi gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bu bizim sorumluluğumuz ve bizim bunu yapmamız gerekiyor. Türkiye'de Filistin'le ilgili kaygı duyan, endişe duyan, Filistinli kardeşlerimizle dayanışma içerisinde olan herkesi bu birlikteliği oluşturmaya davet ediyoruz. Hak-İş olarak bu konuda biz varız. Genel Başkanımız sayın Mahmut Arslan öncülüğünde hemen maddi destek için bağış kampanyasına ilk etapta 20 bin dolar, yaklaşık 500 bin liralık bir bağışın yapılması konusunda Konfederasyonumuz Genel Merkez Yönetim Kurulumuz karar almıştır. Ama arkasından da inşallah bu inisiyatifi geliştirirsek Filistinli kardeşlerimize, Gazzeli kardeşlerimize doğrudan yardım ulaştırılmak üzere bu Siyonist devlete baskı yapmamız gerekiyor.  Filistin’e yardım konusunda da  üyelerimiz ve tüm halkımızın yardım yapmaları konusunda desteğini bekliyoruz.”

Cumhuriyet’in 100. yıl dönümü ile ilgili de açıklama yapan Köroğlu, “Cumhuriyet, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sonucunda kazanılmış bir zaferdir. Bu zafer, Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, büyük bir fedakarlık ve cesaretle elde edilmiştir.

Cumhuriyet, sadece Türkiye'nin değil, tüm insanlığın ortak değeridir. Bu nedenle, Cumhuriyetimizi korumak ve geliştirmek, hepimizin görevidir. Cumhuriyetimiz, bize özgürlük, eşitlik ve kardeşlik gibi temel değerleri kazandırmıştır. Bu değerlerin ışığında, ülkemizi daha müreffeh ve mutlu bir gelecek bekliyor” dedi. 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam