Konut satışlarında, İstanbul 17.690 konut satışı ile en yüksek paya sahip olurken, satış sayılarına göre İstanbul’u, 11 063 konut satışı ile Ankara, 5850 konut satışı ile İzmir takip etti. Konut satış sayısının düşük olduğu iller de sırasıyla 6 konut ile Hakkari ve Ardahan, 29 konut ile Bayburt oldu.
İPOTEKLİ KONUT SATIŞLARI
İpotekli konut satışları da 2015 Şubat ayında 36.952 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %53,6 oranında artış göstererek 36.952 oldu. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı %38,9 oldu. İpotekli satışlarda İstanbul 7886 konut satışı ve %21,3 pay ile ilk sırayı aldı. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il %58,5 ile Artvin oldu.
İLK KEZ SATILAN KONUTLAR
Konut satışlarında 40.662 konut ilk defa satıldı. Türkiye genelinde ilk defa satılan konut sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre %6,8 artarak 40.662 oldu. Toplam konut satışları içinde ilk satışın payı %42,8 oldu. İlk satışlarda İstanbul 7702 konut satışı ile en yüksek paya (%18,9) sahip olurken, İstanbul’u 4062 konut satışı ile Ankara ve 2150 konut satışı ile Antalya izledi.
İKİNCİ EL SATILAN KONUTLAR
İkinci el konut satışlarında 54 359 konut el değiştirdi. Türkiye genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %22,1 artış göstererek 54.359 oldu. İkinci el konut satışlarında da İstanbul 9988 konut satışı ve %18,4 pay ile ilk sıraya yerleşti. İstanbul’daki toplam konut satışları içinde ikinci el satışların payı %56,5 oldu. Ankara 7001 konut satışı ile ikinci sırada yer aldı. Ankara’yı 3741 konut satışı ile İzmir izledi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Öğretmenler İçin Yeni Dönem! MEB Ön…
Şiddet Görüntüleri Sonrası Berhan Ş…
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET