Konsensus anket sonuçları yayınlandı

Asayiş haber 25 Aralık 2020 13:11
Videoyu Aç Konsensus anket sonuçları yayınlandı
A
a

Konsensus Araştırmanın aralık ayı genel seçim anketinde Cumhur İttifakı yüzde 51.4 oy aldı. Konsensus Araştırma, aralık ayının kamuoyu araştırması raporunu yayımladı

konsensus_anket1
CUMHUR İTTİFAKI YÜZDE 51,4

Konsensus Araştırma, aralık ayının kamuoyu araştırması raporunu yayımladı. Raporda siyasetten, salgına; medyadan, belediyelere kadar kapsamlı birçok konu yer aldı.

Konsensus, 21 Kasım – 9 Aralık 2020 arasında 561 ilçesi, 87 seçim çevresi ve 81 ilinde seçmenin nabzını tuttu.

Yapılan ankette 'Bu pazar Bir Genel Seçim olsa, hangi ittifaka veya siyasi partiye oy verirsiniz?' sorusu soruldu.

AK Parti ve MHP'den oluşan Cumhur İttifakı 51.4'e ulaşırken, CHP, İyi Parti, Demokrat Parti ve Saadet'ten oluşan Millet İttifakı yüzde 34,2'de kaldı.
HDP ise %12,1 oy aldı.

 

ERKEN SEÇİM İSTEYENLER YÜZDE 24

Muhalefet 2021 yılı için erken seçimi dillendirmeye başladı.

Erken seçim isteyenlerin oranı yüzde 24.4'te kalırken katılımcıların yüzde 75.6'sı ise 2023'ü işaret etti.
 

konsensus_anket4

ERDOĞAN, İMAMOĞLU'NA FARK ATTI

'Bu pazar bir Cumhurbaşkanlığı seçimi olsa ve seçime sadece iki aday, Recep Tayyip Erdoğan ve Ekrem İmamoğlu girse hangi adaya oy verirsiniz?' sorusunu seçmenlerin yüzde 53,7'si Erdoğan derken, yüzde 46,3'ü İmamoğlu diye cevapladı.
 

EN BEĞENİLEN LİDER ANKETİNDE ZİYA SELÇUK ÖNE GEÇTİ

"Takip ettiğiniz kadarıyla, siyasi liderlerin, siyasi performansını beğeniyor musunuz, beğenmiyor musunuz?" sorusunun sorulduğu ankette siyasi performans açısından ilk sırayı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk alırken ikinci sırada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yer aldı.

konsensus_anket3

 

konsensus_anket5_korona

konsensus_anket6666

 

Hangi anket şirketi kime aittir?

ANAR, 1998 yılında Ankara’da kurulmuştur. Sahibi, AK Parti’den Beşir Atalay’dır.

Pollmark, 2003 yılında kurulan bir kamuoyu araştırma şirketi… İbrahim Dalmış, Ertan Aydın, Yusuf Ziya Özcan, İhsan Dağı tarafından kuruldu. AK Parti’ye yakınlığı ile biliniyor. Bu şirket, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, AK Parti teşkilatı, belediye başkanları ve milletvekillerine anket uyguladı.

Metropoll ve Anyd-Ar şirketleri de Ak Parti’ye yakınlıklarıyla biliniyor. Ancak 2012 yazında Metropoll ile AK Parti’nin arası, şirketin yaptığı bir seçim anketinde iktidar partisinin oylarının düşük çıkması nedeniyle açılmıştı. Bunun sonrasında, Metropoll nispeten hükümete daha mesafeli bir yaklaşım benimsedi.

DENGE Araştırma şirketi de hükümete özel anket yapıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la, ilk siyasete atıldığı yıllardan beri çalışıyor. AK Parti İstanbul Milletvekili Zeynep Karahan Uslu da şirkete danışmanlık yapıyor.

GENAR Araştırma şirketi, Ak Parti Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu tarafından kuruldu. Şirketin yönetiminde Hüsrev Hatemi, Ümit Meriç, Nilüfer Narlı, Davut Dursun, Haluk Şahin, Arus Yumul ve Ak Parti MKYK üyesi Edibe Sözen var.

Habertürk için anket yapan Konsensus da, AK Parti ’ye yakınlığıyla bilinen şirketlerden… Yapılan anketlerde genel olarak AK Parti’nin oy oranını en yüksek bulan firma diyebiliriz.

SONAR Araştırmanın sahibi Hasan Bayrakçı ise, 1999 seçimlerinde MHP’den İstanbul milletvekili adayı olmuştu. Dolayısıyla, şirketi de milliyetçi camiaya yakın… Ancak son zamanlarda CHP’ye yakınlaştığı da iddia ediliyor.

KONDA Araştırma ve Danışmanlık Tarhan Erdem’in sahibi olduğu bir şirket… Yönetiminde Tarhan Erdem ve Bekir Ağırdır bulunuyor. Hükümetle yakın ilişkileri olan bir şirket… Erdem, CHP’den ayrıldıktan sonra sıkı bir CHP ve Baykal muhalifi haline gelmesiyle dikkati çekiyor.

KAMAR Araştırma ise Emre Kongar tarafından, 1987 yılında kurdu. Dört yıl sonra bu şirketten ayrıldı. Daha sonra Bülent Tanla araştırmalarını yayınladı. Şu andaki başkanı Murat Doğan. CHP’ye yakın diyebiliriz.

Gezici Araştırma da son dönemde popüler olan ve Gezici ailesine ait olan bir araştırma şirketi… Şirket, Atatürkçü kimliği ve CHP’ye yakınlığıyla tanınıyor.

ORC adlı şirket, Ankara merkezli bir şirket… Gülen Cemaatine yakın olduğu iddia edilmişti ancak 15 Temmuz darbe girişiminden sonra gösterdiği yaklaşımla bu iddiaları adeta boşa çıkardı. Şuan daha çok hükümet adına olumlu sonuçlar gösteren araştırmalara imza atıyor.

Estima adlı şirketin Yönetim Kurulu Başkanı, CHP’li Bülent Tanla’nın oğlu Hasan Tanla. Daha önce ismi Piar Gallup idi, geçtiğimiz yıl Tanla ailesinin şirketleri bir araya gelerek bu ismi aldı. Tanla’nın CHP içinde sıkı bir muhalif olduğu biliniyor. Şirket basında daha çok Vatan Gazetesi ile çalışıyor.

A&G, Adil Gür’ün şirketi. 1997 yılında kuruldu, genel müdürü sosyal demokrat olarak bilinen bir isim Adil Gür. Son dönemde hükümetle yakın ilişkiler içerisinde bulunduğu biliniyor.

Kamuoyunda Avrasya Anket Şirketi olarak bilinen AKAM ise, 2007 yılında Ankara’da kurulmuştur. 2014 yılında Sofistic Group tarafından satın alınan şirket, 2014 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucunu sıfır hatayla bilmesiyle nam yapmıştır. Şirketin üst düzey yönetiminin CHP’ye yakın olduğu bilinmektedir.


 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam