KKSM’den Tokat, Amasya ve Çanakkale’ye gezi

10 Haziran 2014 19:34
Videoyu Aç KKSM’den Tokat, Amasya ve Çanakkale’ye gezi
A
a

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kadınlara yönelik kültür gezilerine devam ediyor.

Bu yıl içerisinde Çorumlu kadınlara pek çok tarihi ve turistik yeri gezdirecek olan Çorum Belediyesi, ilk gezilerini Amasya, Tokat ve Çanakkale’ye yaptı.

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi’nin Çorum’da yaşayan kadınları hayatın yoğun temposundan biraz olsun uzak tutabilmek ve sosyal yaşamda daha fazla yer almalarını hedeflediklerini söyleyen Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, bu amaçla kadın kültür ve sanat merkezinde kurs, sinema-tiyatro etkinlikleri, özel gün programlarının düzenlendiğini dile getirdi.

2012 yılında başlatılan “Şehrimi Tanıyorum” projesiyle Çorumlu kadınlara Çorum’un ilçelerini gezdirdiklerini, daha sonra ise sırasıyla Karadeniz-Batum, Kastamonu, Samsun, Nevşehir, Amasya, Tokat, Çanakkale’ye gezi düzenlediklerini bundan sonra da bu gezilerin devam edeceğini söyledi.

Amasya ve Tokat’ı gezdiler

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından Amasya, Tokat ve Çanakkale’yi gezen Çorumlu kadınlar buraları doyasıya gezdi. Tokat’ta Hıdırlık Köprüsü, Sivri Tekke, Sümbül Baba Zaviyesi, Suluhan Yağıbasan Medresesi, Takyeciler Camisi, Alaca Mescid, Mahperi Hatun Kervansayı ve Ballıca Mağalarını gezen kadınlar Amasya’da ise Kral Kaya Mezarları, Ferhat ile Şirin Müzesi, Büyük Ağa Medresesi, Saraydüzü Kışlası, Sultan Bayezid Külliyesi ve Arkeoloji Müzesini gezme imkanı buldu.

Çanakkale’de duygulandılar

Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezi tarafından kadınlara yönelik düzenlenen Çanakkale gezisine katılanlar Kurtuluş Savaşı’nın en kritik çarpışmalarının yaşandığı yerlerde duygulu anlar yaşadı.

Gelibolu Yarımadası’nda Kilitbahir, Mecidiye ve Namazgah Tabyaları, Soğanlıdere ve Şahindere Hastanesi, Alçı Tepe, Şehitler Abidesi ve Yahya Çavuş Şehitliği, Kabatepe Müzesi, Arı Burnu, Anzak Koyu, Mehmetçiğe Saygı Anıtı, Kanlısırt, Tüneller ve Siperler, 57. Alay Şehitliği, Kesikdere Şehitliği, Bomba Sırtı, Cesarettepe, Mehmet Çavuş Anıtı, 261 Rakımlı Tepe, Mehmetçik Kitabeleri, Kemalyeri ve Conkbayırı’nı gezerek buradaki çarpışmaları profesyonel rehberlerden dinleyen kadınlar daha sonra kent merkezinde yer alan Cumhuriyet Meydanı, Kordon Boyu, Tahta At Ve Troia Antik Kent Maketi, Aynalı Çarşı’yı da gezdi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam