Kırkdilim-Laçin kara yolu 1 Nisan-15 Ekim arası kapalı

ÇORUM 11 Mart 2020 15:48
Videoyu Aç Kırkdilim-Laçin kara yolu 1 Nisan-15 Ekim arası kapalı
A
a

Sondakika haber:Sürücüler bu habere dikkat!. Laçin-Kırdlimi Karayolu yol yapım çalışmaları nedeniyle 6 ay araç trafiğine kapatılıyor.


Çorum Valiliği’nden yapılan açıklamada, şu bilgiler verildi;: “Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nce ihale edilen ve Taşyapı İnşaat Taah. San. Ve Tic. A.Ş.’nin yüklenicisi olduğu Çorum-Laçin İl Yolu Heyelanlı Kesim Kırkdilim Geçişi Km:17+738-26+353,18 Arası Toprak Tesviye, Sanat Yapıları, Tünel ve Üstyapı (BSK) İşleri Yapılması işi kapsamında; T1 Tüneli ve Girişindeki imalatların yapılabilmesi için Kırkdilim-Laçin yolunda 01/04.2020-15/10/2020 tarihleri arasında geçişler çift yönlü olarak trafiğe kapatılacaktır.

Yolun trafiğe kapalı olduğu süreçte mevcut yola alternatif olarak trafik akışı Harmancık Yol Ayrımı-Çamlıca güzergâhından sağlanacaktır. Ancak bu güzergâhın fiziki ve geometrik durumu ağır tonajlı ve 10 metre ve daha fazla olan araçların geçişine uygun standartta olmadığından bu araçlar geçişlerini Çorum –Merzifon-Osmancık üzerinden yapmaları gerekmektedir. Ayrıca servis yolundaki ulaşım da trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekmektedir.”

- Tünel çalışmaları devam ediyor Adını güzergah üzerindeki 40 virajdan alan Kırkdilim'de, büyük bölümü sarp kayalıklar ile uçurum arasında yer alan yaklaşık 10 kilometrelik yolda, uzunlukları 1409, 1197 ve 1578 metre olmak üzere üç tünel yapılacak. T1, T2 ve T3 adlarıyla inşa edilen tünellerde bugüne kadar yaklaşık 2 bin 800 metrelik ilerleme sağlandı.

- Ekiplerin hummalı çalışma yürüttüğü bölgede tüneller arasında geçişi sağlayacak menfez inşaatları da sürüyor. Yapım ihalesini kazanan firma tarafından çalışmalarına geçen yıl ağustos ayında başlanan tünel inşaatlarının 2021 yılında tamamlanması bekleniyor.


 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam