Kırıkkale- Çorum-Amasya-Samsun Demiryolu Projesi ÇED'den Olumlu Karar

ÇORUM 7 Ekim 2020 10:19
Videoyu Aç Kırıkkale- Çorum-Amasya-Samsun Demiryolu Projesi ÇED'den Olumlu Karar
A
a

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN T.C. DEVLET DEMİRYOLLARI İŞLETMESİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN YAPILMASI PLANLANAN KIRIKKALE- ÇORUM- MERZİFON-SAMSUN DEMİRYOLU PROJESİ HAKKINDA ÇED YÖNETMELİĞİNİN 14. MADDESİ GEREĞİNCE BAKANLIĞIMIZCA “ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ OLUMLU” KARARI VERİLMİŞTİR DENİLDİ...

 

hızlı tren
 

Çorum Hızlı Tren ve Demiryolunu Bekliyor!​
Elvan Şimşek Haber Yorumu

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) Kırıkkale-Çorum-Merzifon-Samsun Demiryolu Projesi ÇED Olumlu Kararı resmi yazı ile bildirildi.
Çorumumuz, hızlı trenini bekliyor. Ankara’dan Samsun’a hızlı tren projesinde son aşamaya geldiğini Ulaştırma bakanlarının ağızdan çok duyduk. Yılsonuna kadar projenin tamamlanıp yapım çalışmaları için ihale hazırlıklarının bitmiş olması gerekirdi. İnşallah o yıl bu yıl sonu olur .
Projenin tamamlanmasıyla birlikte inşallah Delice-Çorum-Samsun arasının ihalesini de yapıp çalışmalara başlanır.

İŞTE ÇORUM’DAKİ İSTASYONLAR

Verilen bilgilere göre, Kırıkkale-Samsun Demiryolu, Kayaş-Yerköy demiryolu hattının yaklaşık 112. km”sinden Kırıkkale ili Delice ilçesinden başlayarak sırası ile Çorum ili Sungurlu ilçesi, Çorum Merkez ilçe, Çorum Mecitözü ilçesi, Amasya Merzifon ilçesi, Samsun Havza İlçesi, Samsun”un Kavak İlçesinden geçerek Samsun”un merkezinde sonlanacak.



 



Kırıkkale- Çorum- Amasya ve Samsun İlleri sınırları içerisinde Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan toplam 292 uzunluğunda ki “Kırıkkale-Çorum-Merzifon-Samsun Demiryolu Projesi” ile ilgili olarak Çevre Şehircilik Bakanlığına sunulan ÇED raporunun, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu tarafından incelendiği ve yapılan değerlendirme sonucunda ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu Kararı’ verildiği ifade edildi.3 kesim olarak planlanan projenin birinci kesimi Delice-Çorum arası yaklaşık 100 km, ikinci kesimi Çorum-Merzifon arası yaklaşık 91 km ve üçüncü kesimi ise Merzifon-Samsun arası yaklaşık 101 km olmak üzere toplam 292 km uzunluğundadır.

2021'de Proje kapsamında Delice-Çorum arasını oluşturan birinci kesimde 3 adet siding, 1 adet istasyon, 153 adet kutu menfez, 65 adet alt geçit, 10 adet üst geçit, 4 adet köprü, 18 adet köprü ve 8 adet tünel yapılması, Çorum-Merzifon arası ikinci kesimde 80 adet hidrolik menfez, 25 adet alt geçit, 10 adet tarımsal geçit, 16 adet üst geçit, 4 adet köprü, 5 adet viyadük, 12 adet tünel, 2 adet aç-kapa tünel, 1 adet siding ve 3 adet istasyonun yapılması, Merzifon-Samsun arası üçüncü kesimde ise 20 adet köprü, 4 adet viyadük, 9 adet aç-kapa tünel, 21 adet tünel, 13 adet kaçış tüneli, 2 adet tarımsal alt geçit, 47 adet menfez, ve 3 adet istasyonun yapılması planlanıyor.





 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam