KİLO VERDİREN BESİNLER

Sağlık 15 Nisan 2016 09:36
Videoyu Aç KİLO VERDİREN BESİNLER
A
a

Yumurtanın tümüne yakını protein, bu nedenle önemli ölçüde tokluk hissi veriyor.Bitter çikolata yağ ve düşük kalorili olmamasına rağmen siyah çikolata, sağlığa faydalı yüksek oranda antioksidan içerir. Küçük bir parça tatlı ihtiyacını giderir.

GREYFURT: Yemekten önce yarım greyfurt yiyerek ya da bir bardak taze sıkılmış greyfurt suyu içerek başka bir önlem almadan üç ayda 1.5 kilo verilebildiği ortaya çıktı. Greyfurtun içindeki fitokimyasallar insülin seviyelerini düşürerek iştahı azaltıyor.

Sızma zeytinyağının içindeki omega 6 yağ asitleri, kalori yakmanızı kolaylaştırıyor.

Bu nedenle günde bir çorba kaşığı kadar zeytinyağı tüketmek faydalı.Ayva, elma, armut bu üç meyvede bol miktarda lif var.
Özellikle şekerinizi ve kolesterolünüzü düşürmeye yardımcı olan ve 'pektin' adı verilen eriyebilen lifleri içermeleri, bu meyveleri tüketmeye yararlı hale getiriyor. Öğün aralarında tüketilince tok hissetmenizi sağlıyor

Badem bütün kuruyemişler arasında kilo vermeye daha çok yardımcı olan bir yemiş.

Baklagiller Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan araştırmalar, baklagil tüketiminin bağırsaktan 'kolesistokinin' salgılamasını artırdırığını gösteriyor. Bu 'kolesistokinin' maddesi iştahı azaltıyor.
Fasulye, barbunya bakla gibi baklagiller, kan şekerini az miktarda yükseltiyor, vücuda bitkisel protein ve bağırsaklarınızın ihtiyaç duyduğu lifleri sağlıyor.

Tarçın bir öğünde bir çay kaşığının dörtte biri kadar tarçın tüketmek yemek sonrası insülin artışını engelliyor, çabuk acıkmamanızı sağlıyor.

Salatalık vitamin A, C ve bir miktar lif içeren salatalık aynı zamanda düşük kalorili bir yiyecek.
Atıştırmalık tüketilmesi tavsiye ediliyor.

 

Sebze çorbaları, kremalı olanlar hariç, düşük kalorileri ve mideyi doldurarak açlık hissini hemen bastırdığı için başlangıç olarak ya da hafif bir yemek olarak tercih edilebilir.




 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam