Karayolu Trafik Haftası kutlama etkinlikleri yapılan açılış töreni ile başladı.

ÇORUM 10 Mayıs 2016 10:19
Videoyu Aç Karayolu Trafik Haftası kutlama etkinlikleri yapılan açılış töreni ile başladı.
A
a

Karayolu Trafik Haftası kutlama etkinlikleri yapılan açılış töreni ile başladı. İl Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda dün gerçekleştirilen açılış programı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Açılış törenine Vali Ahmet Kara ile birlikte, İl Garnizon Komutanı Jn. Albay Ahmet Çelik, Çorum eski Emniyet Müdürü İsmail Karaman, daire müdürleri, şoför esnafı, öğrenci ve öğretmenler katıldı.Trafik Kurallarına uymanın öneminin anlatıldığı filimin izlenmesinin ardından açılış töreni sona erdi.

Program sonrasında ise Emniyet Müdürlüğü zemin katından kan bağışı kampanyası düzenlendi. Protokol üyeleri daha sonra ise Fuar Alanında açılan stantları gezdiler.

Açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, hayatın vazgeçilmez parçası olan seyahat hakkının, Anayasa ile güvence altına alındığını dile getirerek, "Uygulamasına ilişkin gerekli düzenlemeler karayolları trafik kanunu ile yapılmıştır. Şehrin trafik akışı, vücudun kan dolaşımından farksız olup, trafik akışının en sağlıklı şekilde temini ve devamlılığının sağlanması temel görevlerimiz arasında yer almaktadır. Taşıtlar hayatımızı kolaylaştırmaya yarayan bir araç iken, kullanmakta gösterdiğimiz duyarsızlık nedeniyle, hayatı çekilmez bir hale getirebilmektedir. Birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği, yaralandığı, sakat kaldığı, trafik kazaları, toplumu derinden yaralayan sosyal sorunların da kaynağını oluşturmaktadır" dedi.

Vali Ahmet Kara yaptığı konuşmada dünyanın trafiğin akış yönü açısından bir türlü anlaşmadığını trafiğin bazı ülkelerde sağdan bazılarında ise soldan aktığını dile getirerek, "Ama tüm ülkeler trafik kuralları konusunda anlaşmışlardır.  Her yerde trafik kuralları aynıdır" şeklinde kaydetti.

Türkiye'de çok farklı kaza sebepleri bulunduğunu bunlardan birincisinin yollar olduğunu dile getiren Vali Kara, "Yollarımızın kalitesi her geçen gün artıyor ve bölünmüş yol haline geliyor. Bazı yerlerde eksiklikler bulunuyor. Duble yol olmayan yerler var. İlimizde bu konuda sorunludur. Biten yollar, inşaası devam eden yada planlama aşamasında olanlar var" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam