Kanser tedavisinde yüzde yüz sonuç veren buluş

Sağlık 12 Ekim 2013 00:19
A
a

Prof. Dr. Halis Süleyman'ın kanser tedavisinde yüzde yüz sonuç veren ilaç bulduğunu açıklaması, binlerce kanser hastası ve yakını için büyük umut oldu.Açıklamanın ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine çeşitli çevrelerden binlerce telefon yağarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da konu hakkında bilgi istediği belirtildi

İSTANBUL - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Halis Süleyman'ın kanser tedavisinde yüzde yüz sonuç veren buluşu ile ilgili açıklaması tıp dünyasında büyük heyecan yarattı.

Açıklamanın ardından Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine çeşitli çevrelerden binlerce telefon yağarken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da konu hakkında bilgi istediği belirtildi.

Açıklama, çok sayıda kanser hastasının üniversiteye başvurmasına neden olurken, yurt içinden ve yurt dışından birçok üniversitenin Prof. Dr. Halis Süleyman'a işbirliği teklifleri geldiği, bazı firmaların da buluşa sponsor olmak için girişimde bulunduğu belirtildi.

Yoğun görüşme talebi üzerine Süleyman'ın telefonlarını kapatmak zorunda kaldığı ve randevu almadığı iddia edildi. Öte yandan Süleyman'a yakın kesimlerden elde edilen biliye göre, Süleyman'ın gelen teklifleri reddettiği, buluşun sadece Türkiye Cumhuriyeti patenti ile kullanımına izin vereceği öğrenildi.

SADECE KANSER HÜCRELERİNİ ÖLDÜRÜYOR

Süleyman, bir bitkiden elde edilen etkin madde ile hayvanlar ve kanser kültürleri üzerinde yaptığı deneylerde kanser hücrelerini yüzde yüz yok etmeyi başardığını, ilacın biran önce insanların hizmetine sunulabilmesi için destek beklediğini açıklamıştı. “Aslında bu bitki. Fakat şimdilik ismini açıklamıyoruz. Hayvanların üzerinde, kanser modellerinde etkili bulundu. Bu bitki ekstresini alan hayvanların midesinde olsun, pankreasında olsun kanser modelleri gelişmedi. Ayrıca biz bu bitki ekstresini kanser kültürü hücresinde denedik. Kanser kültüründe kanser hücrelerini yüzde yüz öldürdüğünü gördük. Sağlıklı insan hücresine dokunmuyor. Sadece kanser hücresini yakalıyor ve kanser hücresini öldürüyor. Biz bunun heyecanı içerisindeyiz. Bu bitkinin etken maddesini elde ettik. Etken maddeyi tespit ettik. İnşallah bir iki yıl içinde klinik çalışmasını da tamamlayarak insanlar üzerinde de denemeye başlayabiliriz” diye konuşan Prof. Süleyman'ın bu açıklamaları binlerce kanser hastasında büyük umut yarattı.

Kanser hastaları ve yakınları, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı

Kanser açıklaması, RTEÜ santralini kilitledi!

Kanserin yüzde 100 ilacını bulduğunu açıklayan RTEÜ Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halis Süleyman dünyanın gündemine oturdu.

Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde kanser tedavisi için başlattığı çalışmaları yıllardır sürdüren Prof. Dr. Halis Süleyman, çalışmalarını hızlandırmak için Atatürk Üniversitesi'nden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne gelmişti.

Prof. Sülemna, burada yaptığı çalışmalarla kesin sonuca ulaşmayı başardı.

İlk olarak İhlas Haber Ajansı’nın tüm dünyaya duyurduğu haber büyük yankı yaptı.

Yoğun telefon trafiği nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Azeri asıllı Prof. Dr. Halis Süleyman ile RTE Üniversitesi'nin telefonları kilitlenirken, hem Rize’nin hem de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nin ismi, bir anda tüm dünyada gündem yaptı.

Bu arada Başbakan Erdoğan’ın da kendi adını taşıyan üniversitede böyle başarılı bir çalışmaya imza atıldığı için Prof. Halis Süleyman’ı arayarak tebrik ettiği, çalışmanın hızlandırılması için her türlü desteğin sağlanacağı garantisini verdiği açıklandı.

Başbakan Erdoğan’ın da destek telefonu açması hem Rize’de hem de üniversitede büyük bir moral desteği sağlarken, çalışmaların hızlandırılacağı kaydedildi.

Prof Dr.Halis Süleyman Kimdir?

53 yaşındaki halis süleyman, özbekistan'ın namangan kentinde doğdu. doğduğu kentte liseyi tamamlayaraktaşkent üniversitesi tıp fakültesi'nden 1981 yılında mezun oldu. bir süre doktor olarak çalıştıktan sonra mezun olduğu üniversitenin farmakoloji anabilim dalında doktora yaptı. 1990- 1993'de azerbaycan devlet üniversitesifarmakoloji anabilim dalı'nda öğretim üyesi olmarak çalıştı. tbmm'nin ahıska türkleri'nin türkiye'ye kabulu kanunuyla 1993'de yurda geldi. 1995 yılında atatürk üniversitesi tıp fakültesi farmakoloji anabilim dalı'na öğretim görevlisi olarak atandı. 1997'de yardımcı doçent, 2005'te ise doçent unvanını aldı. halen aynı anabilim dalı'nda doçent olarak çalışıyor. süleyman'ın şimdiye kadar 75'i yabancı 150 bilimsel çalışması yayımlandı. çok sayıda patent sahibi olan süleyman, atatürk üniversitesi rektörlüğü tarafından uluslararası yayınlarından dolayı üç kez ödüle layık görüldü. amerika'nın ethnopharmacology ve almanya'nın planta medica adlı bilimsel dergilerinde hakemlik yapmaktadır. rusça da bilen süleyman, evli ve dört çocuk babası.

Şuan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Halis Süleyman kanser ilacanı bularak tüm dünyada bir çok çaresiz hastanın umudu oldu.


Başkanı Prof.Dr. Halis Süleyman'dan gelecek yeni açıklamaları bekliyor.

 

Kaynak : wwwhitittv.com/Haberler.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam