Kanser Erken Teşhis Merkezi

Sağlık 27 Mart 2013 17:56
A
a

Aile Eğitim Merkezi’nden Kadın Kanserleri konulu semineri Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kanser Erken Teşhis Merkezi (METEM) doktorlarından Memnune Yalçın

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi’nde Çarşamba seminerleri devam ediyor. Seminerde bu hafta Kadın Kanserleri konusu ele alındı.

Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi’ndeki seminer Hitit Üniversitesi Araştırma ve Eğitim Hastanesi Kanser Erken Teşhis Merkezi (METEM) doktorlarından Memnune Yalçın, Tıbbi Teknolog Fadime Yılmaztürk ve hemşire Nigar Sirek tarafından verildi.

Dr. Memnune Yalçın, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre her yıl 12 milyon kişiye yeni kanser tanısı konuduğunu ve yılda 7.6 milyon kişinin kansere bağlı nedenlerden dolayı hayatını kaybettiğini söyledi.

Tüm hastalıklarda olduğu gibi kanserde de erken teşhisin çok önemli olduğunun altını çizen Dr. Memnune Yalçın, “Beklenmedik kilo kaybı ve iştahsızlık, Aşırı yorgunluk, bitkinlik, keyifsizlik, Ağrısız olduğu halde büyüyen bezler, sürekli ağrı, anormal kanama veya akıntı, sürekli karın ağrısı, ele gelen kitle, geçmeyen ses kısıklığı ve öksürükle kan gelmesi kanserin belirtilerinden bazılarıdır. Bu tür durumlarla karşılaştığınızda hemen doktorunuza başvurun” dedi.

Kaynak : HİTİT TV
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam