Kaftancıoğlu hakkındaki iddianame kabul edildi

Asayiş haber 28 Mayıs 2019 10:35
Videoyu Aç Kaftancıoğlu hakkındaki iddianame kabul edildi
A
a

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na, sosyal medyada yaptığı paylaşımları nedeniyle başlatılan soruşturmada hazırlanan iddianame kabul edildi.

 

Kaftancıoğlu hakkındaki iddianame kabul edildi
Soruşturma, TC. Devletini aşağılama, kamu görevlisine hakaret, Cumhurbaşkanına hakaret, halkı kin ve düşmanlığa  tahrik etme ve terör örgütü propagandasında bulunma suçlarından 4 yıl'dan 17 yıla kadar hapis cezası istemi ile açılan iddianame kabul edildi.

Mahkeme heyeti, iddianamenin kabulüne ve ilk duruşmanın 28 Haziran tarihinde gerçekleşmesine karar verdi. Sanık Kaftancıoğlu'nun ilk duruşması için tebligat gönderilmesi kararına da varıldı. Cumhurbaşbanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı ve 15 Temmuz gazilerinin de olduğu 8 müştekiye de duruşmaya gelmeleri adına davetiye gönderilmesi kararlaştırıldı.

Ayrıca iddianamede, Kaftancıoğlu'nun sosyal medyadan attığı tweetlerden dolayı ve gelen şikayetler üstünesoruşturma başlatıldığı anımsatıldı.

Kaftancıoğlu'nun sosyal medyadaki paylaşımlarında, Cumhurbaşkanına hakaret, Fransa'da öldürülen terör örgütü PKK'nın kurucularından Sakine Cansız için paylaşımlarıyla terör örgütünün propagandasını yapması, darbe girişimine dair yaptığı paylaşımlarıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlarını işlediği belirtildi. Kaftancıoğlu'nun sosyal medyadaki paylaşımının gündeme geldiği televizyon programında da geçtiğimiz hafta hala aynı düşünceye sahip olduğunu söylediğine de yer veriliyor.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam