Kadir Gecesini Bu Gece İdrak Ediyoruz

ÇORUM 10 Haziran 2018 12:55
Videoyu Aç Kadir Gecesini Bu Gece İdrak Ediyoruz
A
a

2018 Kadir Gecesi bugün idrak ediliyor. İslam alemi için mübarek kabul edilen Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır.Ramazan ayının son 10 gününde gizli olduğuna ve Ramazanın 26'ncı gecesi olan bu gece idrak edilecek...

Ramazan ayının son 10 gününde gizli olduğuna ve 1000 aydan daha hayırlı olduğuna inanılan Kadir Gecesi, bu sene ramazanın 26'ncı gecesi olan bu gece idrak edilecek.
2018 yılında Ramazan Ayı Mayıs'ta başlarken ilk oruç 16 Mayıs Salı günü tutuldu. İlk teravih namazı ise 15 Mayıs'ta kılınırken, son teravih namazı 13 Haziran Çarşamba günü kılınacak. Son oruç ise 14 Haziran (Arefe günü) tutularak Ramazan sona erecek. 
İslam dininde Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı Kadir Gecesi, "sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor.

KURAN'I KERİM'DE KADİR SURESİ

Kur'an-ı Kerim'de "Kadir Suresi"nde bu gece şöyle anlatılıyor:

"Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rab'lerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir."

KADİR GECESİ DUASI 

Peygamber Efendimiz “faziletine inanarak ve sevabını da yalnız Allah’tan umarak Kadir gecesini güzel amellerle geçirenlerin geçmiş günahlarının bağışlanacağı” (Buhârî, İman, 25, 27, 28; Müslim, Müsafi rîn, 173-176) müjdesini vermekte ve bu gecede “Allah’ım sen affedicisin, affetmeyi seversin, beni de affeyle” (Tirmizi, Deavat, 84; İbn Mâce, Dua, 5) diyerek dua etmeyi tavsiye etmiştir.
 KADİR GECESİ'NDE HANGİ İBADETLER YAPILIR, NASIL İBADET YAPILIR?
 Kur'an-i Kerim'in doksan yedinci suresi olup beş ayet; otuz kelime ve yüz yirmi harften olusur. Fasilasi "râ" harfidir. İsmini ilk ayetinde geçen "kadr" kelimesinden alan bu surenin Mekke'de mi, yoksa Medine'de mi indiği konusunda ihtilaf vardır.
Sure, insanlara Kuran’ın değeri ve önemi hakkında bilgi vermektedir. Allah Teala, Hicr Suresinde "Bunu biz indirdik" buyurur. Yani Hz. Peygamber (s.a.v)'in arzusu ile değil bizim dilememiz sonucu indirilen apaçık bir kitaptır 0.
Bir kere Resulullah (s.a.v) Ashab-i Kirama İsrailogullarindan birinin, silahını kuşanarak Allah yolunda bin sene cihat ettiğini bildirmişti. Ashabın buna hayret etmesi üzerine Cenabi Kadir Suresini  indirmiştir.
KADİR GECESİ HAKKINDA
Kur'an-i Kerim bu gecede inmeye başlamıştır.
Bu gecedeki ibadet, içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin ayda yapılan ibadetten daha faziletlidir.
Gelecek bir seneye kadar cereyan edecek olan her türlü hadiseler Allah Tesl'nin ezeli kaza ve takdiri ile ilgili meleklere bu gece bildirilir
Bu gecede yeryüzüne Cebrail ve çok sayıda melek iner.
Bu gece tanyerinin ağarmasına kadar esenliktir, her türlü kötülükten uzaktır. Yeryüzüne inen melekler uğradıkları her mümine selam verirler.
"Siz Kadir gecesini Ramazan’ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" buyurmuştur (Buhari, Müslim).



 

 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam