Kadınlarımızın siyaset alınnda çalışmalarında var gücüyle çalışmakta olup temsil kabiliyetinde ise hak ettiğimiz yerde değiliz

ÇORUM 9 Mart 2016 14:00
Videoyu Aç Kadınlarımızın siyaset alınnda çalışmalarında var gücüyle çalışmakta olup temsil kabiliyetinde ise hak ettiğimiz yerde değiliz
A
a

Meryem İlayda Atlas sözlerini şöyle sürdürdü bütün erkekler kürsüye geldiğinde büyüksözler söylüyorlar kadınlar şöyle çiçektir,böyle emanettir derler.Bilindiği gibi siyaset de erkek egemenliğinin oldukça görünür olduğu bir alan olması nedeniyle kapılarını kadınlara kapatmıştır.

Kadın siyasetcilere ihtiyacımız var 

AK Parti İl Başkanlığı tarafından ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle program düzenledi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla AK Parti Çorum İl Başkanlığı tarafından Turgut Özal İş Merkezi’nde program düzenlendi. Gerçekleştirilen programa ,Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu’nun eşi Ruzin Bekiroğlu,Ak Parti Çorum  İl Genel ve Belediye Meclisi’nin kadın üyeleri İl Teşkilatı,İlçe Teşkilarları Kadın kollar,Mahalle Başkanları ve üyeleri ile çok sayıda partili bayan katıldı.


Ak Partinin Programına   "Dünya Kadınlar Günü" sebebiyle davet edilen Lacivert Dergisinin
Genel yayın yönetmeni Meryem İlayda Atlas  Ak Partili Kadınlara  siyasal alana katılımının cinsiyet eşitliği ve Adalet perspektifinden
değerlendirmesi.Kadının siyasal alandaki etkinliğine ve bu alanda karşılaştığı sorunlara değinen  Atlas konuyu bir bütün
içerisinde ele alarak “toplumsal cinsiyet” kavramına ve cinsiyet rollerinin oluşum süreçleri üzerinde konuştu.  

Atlas siyasetin  farkında olabilmemiz için  farkındalık yaratamamız gerekmetedir. Güçlü kadın,güçlü toplum sloganını beğendimi söylemek istiyorum  ama bizim toplumumuzda güçlü kadın pek çok sevilmez.Söylendiği zaman seviyoruz ama  siyasette Belediye başkanı ve yardımcısı Meclis üyesi olmakta zorlanıyoruz veya tercih sebebi olmuyoruz dedi. Kadınlarımızın siyaset alınnda çalışmalarında var gücüyle çalışmakta olup temsil kabiliyetinde ise hak ettiğimiz yerde değiliz biz kadınlar olarak bunları hiç hak etmiyoruz .Meciste Erkek temsil oranımıza bakarsak  10 /1  ifadelerini kullandı. Refah Partisi zamanında  Cumhurbaşkanımız Kadınların siyasette yeri olmalıdır dedğinde parti içerisinde karşı çıkmışlardı.
R.T.Erdoğan parti içerisinde direnç gösterdi ve o zaman Kadınkolları teşkilatı kuruldu. O dönemde katıları sokağa indirmek,siyaset içinde yer alması devrim gibi bir hareketti.Şimdi Ak Partinin bu alanda başarılı olmasının sebebi budur.

Kadın ve siyaset ilişkisi üzerinde konuşan Meryem İlayda Atlas  cinsiyet kavramına vurgu yaparak,kamusal alanda kadının eşitsiz ve adaletsiz muameleye maruz kalmasına neden olan dinamikleri gözler önüne sermek adına önem teşkil etmektedir ifadelerini kullandı.
Atlas kadınların toplumsal hayatın hemen hemen her alanında ikincil pozisyonda olmaları durumunu değerlendirerek, siyasal alan içerisinde, Atlas kadınların siyasi alana katılımlarında kendilerini göstermelerini istedi.

Meryem İlayda Atlas sözlerini şöyle sürdürdü bütün erkekler kürsüye geldiğinde büyüksözler söylüyorlar kadınlar şöyle çiçektir,böyle emanettir derler.Bilindiği gibi siyaset de erkek egemenliğinin oldukça görünür olduğu bir alan olması nedeniyle kapılarını kadınlara kapatmıştır.
Bu alana girebilmeyi başarmış olan kadınlara da kendi eril zihniyetini aşılamaya çalışmaktadır.
Seçim zamanlarında gece yarılarına kadar - sabahlara kadar çalışan kadınlarımız var, kadınlarımız  nezaman yükselmeye başladığında
o zaman dur deniliyor. Kadının makam istediğinde karşısına Ayetler - Hadisler çıkıyor  O makamı istediğimizde dünya işlerini ,ev işlağımızıerini çoçukları aksatacağımızı düşünüyorlar dedi. Mecliste Kadın milletvekillerimizin kıyafetlerini eleşritiyorlar .Erkek vekillerimizin oturup kalktıklarını ne giydiklerini eleştirenler var mı.?  Ama Türkiye'de Ak Parti ile güzel işlerde oluyor Çevre ve şehircilik bakanın ve Sosyal Politikalar bakanın kadın  olması çok güzel  ama bu bize yetmez dedi. Adalet bakanı veya İçişleri bakanı olamak hayali içinde olmamız gerekir. 
Kadınlar olarak örgütlü bir yapımız yok  Akemik olarak ,Hukuk olarak, Gazetecilik olarak örgütlü değiliz diyen Atlas nere de  örgütlüyüz siyasette
örgütlüyüz dedi.  Ak Partinin kadın teşkilatlarının olması  sebebi temelden kökten geliyor.
 
Dolayısıyla da kadınlar siyasi alana girme konusunda bir güvensizlik yaşamakta, girebildikleri takdirde ne şekilde davranmaları gerektiği konusunda birtakım tereddütler içerisine girmektedir. “Siyasete girerken ve onun devamında kadınları zor bir süreç bekler.
Yani bir kere erkeklerin hâkim olduğu bir dünyaya, siz yeni bir kapı açıyorsunuz.Birileri o koltuklara daha önce yerleşmiş, siz diyorsunuz ki o koltuğu boşaltın, yerinize biz oturacağız diye bilmemiz gerekir.






 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam