İstanbul İl ve 10 ilçe seçim kurulu müdürü ifade verdi

Güncel 29 Mayıs 2019 14:10
Videoyu Aç İstanbul İl ve 10 ilçe seçim kurulu müdürü ifade verdi
A
a

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul seçimleri için yapılan soruşturmada il seçim kurulu müdürü ile 10 ilçe seçim kurulu müdürünün şüpheli sıfatıyla ifade verdiği belirtildi...

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde İstanbul'da, usulsüzlük yapıldığı ileri sürülerek yürütülen soruşturma çerçevesinde İstanbul İl Seçim Kurulu Müdürü F.Ş ile 10 ilçe seçim kurulu müdürünün zanlı olarak ifadelerine başvurulduğu ifade edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yerel seçimlerde usulsüzlük yapıldığı iddialarıyla şikayetler üzerine başlatılan soruşturma sürüyor.

Soruşturma çerçevesinde İstanbul İl Seçim Kurulu Müdürü F.Ş ile ilçe seçim müdürleri olarak Şişli'den H.Ç., Beyoğlu'ndan N.A, Fatih'ten B.A, Sarıyerden F.Y.Y, Beşiktaş'tan R.Ş, Arnavutköy'den Z.K, Bayrampaşa'dan C.K, Kağıthane'den A.T, Sultangazi'den de Y.A., Gaziosmanpaşa'dan F.B'nin ‘'zanlı'' sıfatıyla farklı zamanlarda ifadelerine başvurulduğu aktarıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alınan şüphelilere, kamu görevlisi listelerinin nerelerden temin edildiğine ve sandık görevlisi olmayanların sandık kurullarına atanmasına yönelik sorular sorulduğu, zanlıların da, "görev yapacak sandık kurulu başkanları ve üyelerinin nasıl belirlendiğine" ile ilgili bilgi verdikleri ifade edildi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam