İstanbul Çağlayan Adliyesi yine karıştı!

3 Nisan 2015 13:16
Videoyu Aç İstanbul Çağlayan Adliyesi yine karıştı!
A
a

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda "üst araması"na karşı çıkan bir grup avukata çevik kuvvet polisi müdahale etti.

Çağlayan’da İstanbul Adalet Sarayı’nda Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit olmasının ardından adliyede güvenlik önlemleri artırıldı. Güvenlik görevlileri ile avukatlar arasında yaşanan "arama" gerginliği bugün de sürdü.

 

Sabah saatlerinden itibaren x-ray cihazından geçerek el dedektörüyle aranmayı kabul etmeyen avukatlar, adliyenin C kapısı avukat girişinde toplanmaya başladı. Avukatların önünde özel güvenlik görevlileri etten duvar örerken arkalarında ise sivil polisler bekledi. Bir süre sonra avukatlar, x-ray cihazını kaldırıp içeri girmek istedi.

 

Adliyede olayların büyümesi üzerine çevik kuvvet ekipleri adliyenin içine çağrıldı. Polis ekipleri, avukatları kalkanlarıyla iterek adliye dışına çıkardı.

 

Öte yandan, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu imzalı talimatnamede, "İstanbul Adalet Sarayı'na girecek avukat, vatandaş ve personelin can güvenliğinin sağlanması ve gerekse genel kamu güvenliği, kamu düzeninin sağlanması açısından; girişlerde avukat, personel ve vatandaşların kapı dedektörlerinden geçmeleri, çantalarının da x-ray cihazından geçirilmeleri şeklinde denetim yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

 

Çağlayan Adliyesi'nde dün de bir grup avukat, alınan güvenlik önlemlerine tepki göstermiş ve olay çıkarmıştı.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam