İspanyollar şokta:Gitarın Doğum yeri Çorum

ÇORUM 26 Temmuz 2017 14:31
Videoyu Aç İspanyollar şokta:Gitarın Doğum yeri Çorum
A
a

Osman Ünsal Taşçı Çorum Gitar Günlerine hazırlanıyor .Güneş Kursunun İzinde 3500 Yıllık Yolculuğunda Çay Molası Kahvaltı Haberleri Programcısı E.Şimsek'in Röportajı.Çorum'un Ünlü Gitarist Sanatçısı Taşçı, İspanyollara teşekkür ediyoruz, gitarı geliştirmişler. Çünkü gitar deyince haklı olarak önce akla onlar geliyor ama gitarın doğum yerinin burası dedi.



GİTARIN DOĞUM YERİ ÇORUM
 Dünyanın merkezi olan Çorum’un geçtiğimiz yıllarda gitarın da merkezi olduğu öne sürüldü. Araştırmacılar, Alacahöyük’te 3 bin 500 yıl öncesine ait gitar çalan insan oymalı kaya bulmuştu. Bunun da günümüzdeki gitara çok benzediği tespit edilmişti. Çorum’un gitarın doğduğu yer olduğunu düşünen Osman Ünsal Taşçı, bir proje geliştirdi.

Araştırmacılar, Çorum'un Alaca ilçesine bağlı Alacahöyük beldesinde yürütülen kazı çalışmalarında yaklaşık 3 bin 500 yıl öncesine ait gitar çalan insan oymalı kaya bulmuştu. Anadolu Medeniyetler Müzesinde bulunan bu kaya üzerindeki gitar figürünün bugünkü gitar formatına büyük ölçüde benzediği tespit edilmişti. ‘’Hitit Gitarını Dünya’ya Tanıtacağız’’ projesi geliştiren klasik gitar eğitmeni Osman Ünsal Taşçı yurt içi ve yurt dışında düzenlediği etkinliklerle Hitit gitarını duyurmaya çalışıyor.

Taşçı, gitarın doğum yerinin Anadolu toprakları olduğunu söyledi.Taşçı, gitarı geliştiren İspanyollara teşekkür ediyoruz ama gitarın doğum yerinin Çorum olduğunu düşünüyorum dedi. Eğitmen Osman Ünsal Taşçı, en büyük hayalinin de Çorum’da gitar festivali düzenlemek olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam