İskilip-Osmancık farklı seviyeli kavşak iki ay içinde açılıyor

ÇORUM 19 Aralık 2022 18:42
Videoyu Aç İskilip-Osmancık farklı seviyeli kavşak iki ay içinde açılıyor
A
a

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Akşemseddin Caddesi ile Çevre Yolu’nun birleştiği noktada, yapımı devam eden ‘farklı seviyeli kavşak’ çalışmalarını yerinde inceleyip, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Bakan kavşağın yaklaşık bir iki ay içinde trafiğe açılacağını duyurdu...



8 İLÇE 150 BİN NÜFUSUN İHTİYACINI KARŞILIYOR
150 bin nüfusa sahip İskilip, Bayat, Uğurludağ, Oğuzlar, Osmancık, Karğı, Dodurga, Laçin ilçelerini Samsun-Çorum-Ankara Çevre Yolu’ndan, Çorum merkez Akşemseddin Caddesi’ne bağlayacak ‘Farklı Seviyeli Köprülü Kavşak Projesi hızla ilerlerken, ihale geçen yıl aralık ayında yapılmıştı.
300 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Yüklenici firmanın özverili çalışmalarıyla seviyeli kavşak projesinde kısa bir zamanda hızlı bir şekilde ilerleme kaydedildi.
Yaklaşık 300 milyon liraya mâl olacak Farklı Seviyeli Kavşak yapım projesi; 4,2 km Bağlantı Yolları, Toprak Tesviye, Sanat Yapıları, Köprü ve Üstyapı İşlerini de kapsıyor.
TRAFİĞİ RAHATLATACAK, YOĞUNLUĞU AZALTACAK
8 ilçeyi Çorum’a kesintisiz ve güvenli bir şekilde bağlayacak olan ve Çorum açısından son derece önemli ‘Farklı Seviyeli Köprülü Kavşak’ sayesinde Çorum merkeze girişte trafik akışını rahatlatacak, araç yoğunluğunu azaltacak, Ankara ve Samsun’dan gelen trafiğin, İskilip-Osmancık trafiğine takılmadan akmasını sağlayacak ve sıklıkla yaşanan kazalara da son verecek.
BAKAN: 'BİR KAÇ AY İÇİNDE HİZMETE GİRECEK'
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı oknuşmada, “Burası Çorum’un önemli noktalarından bir tanesi. Şehirlerarası yolların kesiştiği ve trafiğin hareketli olduğu yoğun bir nokta. Burayı artık kavşak olarak çözdük. Çorum’a bakan olduktan sonra dördüncü gelişim. Her gelişimizde projelerde güzel ilerlemeler var. Projeleri yakından takip ediyoruz. Bu projeler gelişen büyüyen Çorum’un sanayisine ve ekonomisine ciddi katkılar sağlayacak. Çok kısa süre içerisinde tamamlanıp hizmete açılacak bu muazzam eser şimdiden hayırlı olsun. Memleketimizin her noktasında hemşehrilerimize en iyi hizmetin sunulması için aşkla çalışıyoruz. Çorum’u Türkiye Yüzyılı’na taşıyacak projelerle donatıyoruz. Vatandaşlarımızın huzuru, rahatı ve geleceği için daha güzel bir Çorum için daha çok çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz.” ded.
ÇORUM HEYETİ KATILDI
Bakan Karaismailoğlu’na Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya ve Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim AŞGIN, Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Karayolları 7. Bölge Müdürü Rıfat Silov, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak ile kurum müdürleri işlik etti.



Adil Karaismailoğlu
Mustafa Çiftçi
Erol Kavuncu
Dr. Halil İbrahim AŞGIN
#İskilipOsmancık
#Seviyelikavşak
#Hitittvnet
#Corum

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam