Geçen yıla göre 2015'i yüksek beklentilerle karşılayan özel sektör, istihdamı da artırmaya hazırlanıyor. Perakende, finans, sağlık ve lojistik en fazla istihdam yaratacak sektörler. En çok işe alım yapan ilk 20 firma 40 binden fazla kişiye iş verecek.
İLK ÜÇTE ÜÇ FARKLI SEKTÖR
Sabah’ın haberine göre, Hazırgiyim markalarını temsil eden Birleşmiş Markalar Derneği'nin verilerine göre Türkiye'de sadece perakende sektöründe bu yıl 350 bin yeni istihdam öngörülüyor. LC Waikiki tek başına 12 bin kişiyi işe alacak. Turkcell Global Bilgi ise Türkiye'nin farklı yerlerinde açtığı çağrı merkezleri ağırlıklı olmak üzere 5 bin kişilik işe alım gerçekleştirecek. Aras Kargo'nun 6 bin kişilik işe alımı ise ağırlıklı sahada çalışan mavi yakalılardan oluşacak. 6 bin kişilik istihdamda hem sirkülasyon hem de firmanın büyüme planları etkili olacak. Türk Hava Yolları (THY) bu yıl kabin ve kokpit için 2 bin, pilot olarak da 500 kişiyi işe alacak.
SATIŞ VE PAZARLAMA YİNE GÖZDE
Bankalar sirkülasyonun en yoğun olduğu sektörlerin başında geliyor. Yıl içinde toplu işten çıkarmalar da yapan bankalar artan iş yüküne paralel olarak her yıl yüksek oranlarda memur işe alıyor. Finansbank, Garanti ve Ziraat Bankası 2'şer bin kişiyi işe yerleştirecek. Satış ve pazarlama pozisyonları yine en fazla eleman açığı olan departmanlar.
YILIN İLK YARISI POZİTİF GEÇECEK
İşe alım firması Manpower'ın 2015 1. Çeyrek Raporu'na göre şirketler istihdamlarını yüzde 20 artıracak. En yüksek istihdam İç Anadolu Bölgesi'nden bekleniyor. Manpower Türkiye Genel Müdürü Reha Hatipoğlu, "Yılın ilk yarısında ekonominin büyüyeceğini ve istihdamın artacağını tahmin ediyoruz" diyor. En yüksek işe alım planı yüzde 32 ile üretime dayalı şirketlerden gelecek.
İNŞAAT VE İLAÇTA DA ARTIŞ VAR
2015'te ilaç ve inşaat sektörlerinde de yüksek işe alım planları yapılıyor. İnşaat sektöründe konut projeleri ve altyapı çalışmaları; ilaçta ise ülkeye yeni giren ve mevcut yatırımlarını artıran şirketlerle birlikte yoğun istihdam artışı öngörülüyor.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
Çorum’da bıçaklı kavgada 2 genç yar…
Çorum nüfusuna kayıtlı baba ve oğlu…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET