Irak Heyeti Çorum'da

ÇORUM 17 Mayıs 2016 23:30
Videoyu Aç Irak Heyeti Çorum'da
A
a

E.Şimşek / TRT Çorum .Dünya Kültür Dayanışma ve Kardeşlik Derneği' nin düzenlemiş olduğu etkinlik kapsamında "Şefim Halep Sofrası" açılışı için ilimize gelen Irak Büyük Elçiliği Heyeti burada bulunan Iraklı göçmenlerin sorunlarını dinledi.


Dünya Kültür Dayanışma ve Kardeşlik Derneği Başkanı Reşide Özekinci tarafından organize edilen etkinliğe Irak Heyeti olarak; Irak Maslahat Güzarı Abir Salim Halife, Irak Konsolosu Ammar Sabah Abdülkerim, Göç Dairesi Başkanı Safa Hüseyin Ahmet, Kültür Dairesi Sorumlusu Talat Hıdır ve Protokol Dairesinden Assad Hammar ve Ömer Muhammed Rıza katılırken İlimizden de; Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyelerinden Meryem Demir, Semra Aydın, Fatih Yağlı, İlhan Kanat, İl Göç İdaresi Müdürü Gökhan Eroğlu, Çorum Halk Eğitim Müdürü Fuat Bal, Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Müdür Yardımcısı Nedim Kaya, Dernek Kurucu Üyesi Hasan Güven, Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak katıldılar.

Dernek binasında karşılanan heyet ilk olarak Çorum  Vali Yardımcısı Adem Saçan'ı ziyaret ederek burada kısa bir toplantı gerçekleştirdi. Ziyarette İl Özel İdare Genel sekreteri Ömer Arslan'da hazır bulundu.Valilik ziyaretinin ardından Karakeçili Mahallesinde bulunan dernek binaları ve kursiyerleri ziyaret eden heyet daha sonra dernek çalışmalarının yürütüldüğü Salimbey Konağı'na geçerek burada Iraklı göçmenlerin sorunlarını dinledi.

Özellikle pasaport ve seyahat konularında yaşanan sıkıntıları dile getiren ıraklı mülteciler yaşadıkları sıkıntıları heyete sunma imkanı buldu. Yapılan organizasyonun gerekliliği ve önemine vurgu yapan heyet başta dernek başkanı Reşide Özekinci olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini iletirken en kısa zamanda ve sıklıkla bu ziyaretlerin gerçekleşeceğini de sözlerine ekledi.

Irak Heyeti Şefim Halep Sofrası'nda

Daha sonra Iraklı heyet ve tüm katılımcılarla birlikte açılışı gerçekleştirilen "Şefim Halep Sofrası'nda" konuklara Arap kültürüyle bezenmiş enfes lezzetlerin yer aldığı yemekler ikram edildi.

Şefim Restoran’da, Halep mutfağına özgü, birbirinden güzel lezzetlerden oluşan ‘Halep Sofrası’ açıldı.

Bahabey Caddesi Tekel 3.Sokak numara 5’de gerçekleşen, Dünya Kültür Dayanışma ve Kardeşlik Derneği tarafından organize edilen açılışa Irak Maslahat Güzarı Abir Salim Halife, AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Yağlı,  Dünya Kültür Dayanışma ve Kardeşlik Derneği Başkanı Reşide Özekinci, Lokantacılar Odası Başkanı İsmet Çıtak ve davetliler katıldı.

‘BU ORGANİZASYON ÇORUM’DA İLK’

Etkinlik hakkında bilgi veren Şefim Restoran İşletmecisi Ömer Karslı, yemekleri Iraklı ve Suriyeli bayan mültecilerle birlikte Şefim Restoran’da hazırladıklarını belirterek, Çorum’da ilk defa böyle bir organizasyon olduğunu söyledi. Karslı, talep olduğu takdirde belirli sürelerde Halep yemeklerini çıkaracaklarını da ifade etti.

Açılışta davetlilere fetuş salatası, mahaşi karışık dolma, kubbe içli köfte, mensef kuzu dolması, nudesit(krem peynirli baklama) ve üzüm şerbetinden oluşan Halep yemekleri ikram edildi.

Halep Sofrası davetlilerden tam not aldı. 


Şefim Halep Sofrası

Organizasyon; Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyelerinden Meryem Demir ve Semra Aydın tarafından misafirlere hediye edilen Çorumumuzun eşsiz lezzeti "Çorum Leblebisi" ikramının ardından basına sunulan fotoğraf çekimleriyle sona erdi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam