Hükümetin, temsil ettiği toplumun isteklerine ve hassasiyetlerine duyarsız kalmadığı ve Kur’an derslerine katılan öğrencilere tanınan başörtüsü takma hakkının tüm öğrencilere tüm zamanlar için tanınmasının sevindirici olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi;
“Türkiye; son yarım yüzyılda 27 Mayıs 1960 darbesini, 12 Mart 1971 muhtırasını, 12 Eylül 1980 ihtilâlini, 28 Şubat 1997 darbesini, 27 Nisan 2007 muhtırası ile Ayışığı, Sarıkız, Yakamoz, Eldiven, Kafes, Balyoz kod adlı darbe girişimlerini yaşamıştır. Bugün, artık her kesimce iyice bilinmektedir ki, halkın özgürlüklerinin önündeki en büyük engel yukarıda söylediğimiz olayların tortusu darbe anayasaları ve kanunlarıdır.
28 Şubat darbesi döneminde alınan kararlar hala düşünce, inanç ve ifade özgürlüklerinin önünde en büyük engel olarak durmaktadır. Bundan güç alan kimi resmî ve gayri resmî kuruluşlar ile kimi sözde insan hakları savunuculuğuna soyunan sivil toplum kuruluşları; İslami kimlik, kılık kıyafet söz konusu olunca laiklik maskesini takıp "irtica" yaygaraları ile saldırıya geçmektedirler. Demokratlık, hoşgörü, ötekine saygı gibi övündüğü meziyetlerini hemen askıya alıvermektedirler.
İmam-Hatip okullarının katsayı adaletsizliğinin kaldırılması, kamuda kılık kıyafet serbestliği tanınması, zorunlu din dersi ve Kur’an-ı Kerim dersleri bu ülkenin %99’unu oluşturan inanan kesimi memnun etmiş ve halen var olan bazı yasakların da kaldırılacağına olan umutları artırmıştır. Şunu unutmamak gerekir ki Allah’ın emir ve yasakları herkes içindir ve her yer ve durumda geçerlidir.
Böylece yapılan küçük bir düzenleme ile büyük bir iş yapılmış ve tüm okullarda başörtüsü yasağı olarak bilinen inananların inandığı gibi yaşama özgürlüğünün önündeki bir engel daha kalkmış oldu.
Okullarda inanan insanların en tabii hakkı olan ibadet görevinin yerine getirebilmelerini sağlamak için mescit açma zorunluluğu getirilmesi de kamuoyunu ziyadesiyle memnun etmiştir.
Türk halkı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı ve Sayın Ahmet Davutoğlu’nun Başbakan olmasından çok memnun olmuş ve Yeni Türkiye’ nin daha özgür, güçlü ve inançlara saygılı olacağına olan umudu artmıştır.
Yeni Türkiye’ nin bizlerin eziyetini çektiği eski Türkiye’ den farklı olacağını daha net görmekteyiz. Darbe kalıntılarının temizlendiği inançlara saygılı, bu vatanın asıl sahiplerinin özgürce yaşadığı bir Türkiye olduğunu görüyoruz.
Bu vesile ile inançların ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılmasında emeği geçen herkese Çorum kamuoyu olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
Haber Merkezi
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Ak Parti’de Üç Durak Üç Seçmen!”
Elvan Simsek
Yazmak Kolay Gazeteci Olmak Zor Vesselam
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Yeşilay'ın Üst Yönetiminden Bedriye…
Rizespor galibiyeti ve Göztepe depl…
Çorum İskilip Yolunda Kaza: 3'ü Ço…
Siyaset Bazen İnsanın Gerçek Yüzünü…
Çorum FK, Rizespor'un Deplasman Ser…
Fortune 500'de Çorum Damgası Lebleb…
Çorum FK – Çaykur Rizespor Maçı Bug…
Çorum FK Süper Lig'in Borçsuz 7 Kul…
Çorum Ulukavak Mahallesi'nde Trafik…
Pazartesi Geçti Liste Nerede Sayın …
Halk TV'ye Kayyum Atandı! Polis Ope…
Çorum Seçim Anketinde Dikkat Çeken …
Çorum Belediyesi Ayçiçeği Hasadını …
Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü AB…
Gazeteci Mustafa Yolyapar Vefatının…
Çorum'a 504 Sağlık ve Konut Yatırım…
Çorum Barosu'nun Yeni Başkanı Tuğru…
Çorum FK Gaziantep'te 3-0 Kazandı!
Gaziantep FK – Çorum FK Maçı Bugün!
Çorum'da 16 Okuldan Öğrenciler İkli…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET