İki belediye arasındaki kardeşlik protokolü mzalandı

ÇORUM 13 Eylül 2023 05:27
Videoyu Aç  İki belediye arasındaki kardeşlik protokolü mzalandı
A
a

Çorum Belediyesi’nin, KKTC’nin Gazimağusa İlçesi'nde yer alan Beyarmudu Belediyesi ile kardeş şehir olması teklifi Eylül ayı meclis toplantısında görüşülerek oy birliğiyle kabul edilmişti...


 

  • KKTC’nin Beyarmudu Belediyesi ile kardeş şehir protokolü imzalamak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine giden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Çorum heyeti burada eski başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile buluştu.


Çorum Belediyesi ile Beyarmudu Belediyesi resmen kardeş oldu. İki belediye arasındaki kardeşlik protokolü düzenlenen törenle imzalandı. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında, AK Parti, CHP ve MHP meclis üyeleri ile Çorumlu Kıbrıs Gazilerinden oluşan heyet, kardeşlik protokolünü imzalamak ve bir dizi ziyarette bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gitti.

İki belediye arasındaki kardeşlik protokolü Beyarmudu Belediyesi’nde düzenlenen törenle imzalandı. Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, haklı davasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Beyarmudu'nun her zaman yanında yer almaya devam edeceklerini söyledi. 

Başkan Aşgın, “KKTC'de yaşanan kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız. Beyarmudu'nun kahraman Belediye Başkanı Bülent Bebek, damarlarındaki asil kanın gereğini, BM askerlerinin karşısında en önde durup, 'O araçlar kalkmazsa ezip geçerim.' diyerek yerine getirmişti. Kendisiyle gurur duyduk. Belediye Meclis kararı ve Bakanlık onaylarının ardından KKTC’ye, kardeşlerimizin yanına geldik. Kardeşliğimizi de törenle resmiyete kavuşturduk. Her şart ve koşulda Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin yanında olduğumuzu buradan bir kez daha tüm dünyaya haykırıyoruz” dedi. 

Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek de, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Çorum heyetine teşekkür etti. 

Bebek, “Çorum Belediyesi ile Kardeş Belediye olmaktan onur duyuyorum. Anavatanımızın güzide belediyesinin yanımızda olması en büyük gücümüz” diye konuştu.       





Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam