İl ve ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarınca belirlenerek valiliklere bildirilecek ihtiyaç sahibi ailelere, başvuruları üzerine asgari 500 kilogram bedelsiz kömür verilecek.
Bakanlar Kurulunun "Fakir Ailelere Kömür Yardımı Yapılmasına İlişkin Karar"ı, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
2014 Valiliklere yapılacak kömür sevkıyatları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca belirlenecek kriterlere göre, kuruluşlarca belirlenen program dahilinde gerçekleşecek
Valiliklere yapılan kömür tesliminden doğan vergi ve harçlar gibi masrafları,TKİ ve TTK tarafından ödenecek. Bu genel müdürlüklerin CIF satış esaslarına göre, valiliklere teslim edilecek kömüre ilişkin bedeller görev zararı sayılacak ve 233 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin ilgili maddesi çerçevesinde kuruluşlara ödenecek. .
Kaynak : www,hitittv.com