İHH SURİYE İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI

Güncel 7 Kasım 2014 09:51
Videoyu Aç İHH SURİYE İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTI
A
a

Çorum İHH Şube Başkanı Selim Özkabakçı, kış aylarında zor durumda kalan Suriye halkı için yardım kampanyası başlattıklarını bildirdi.

Selim Özkabakçı, “Ülke dışına çıkmak zorunda kalan Suriyelilerin dörtte üçünü kadın ve çocuklar oluşturuyor. 1 milyondan fazla çocuk ülkelerinden ve evlerinden uzakta, zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor.

Suriye’de soğuk hava koşulları nedeniyle sıkıntılar giderek büyüyor. Savaş ve yokluğun vurduğu Suriye halkı, şimdi de kış aylarının soğuğuyla mücadele etmek zorunda” dedi.
Çorum halkını Suriye halkı için yardımcı olmaya davet eden Selim Özkabakçı, açıklamasında şu bilgileri verdi:
“Suriye’de 2011 yılında Esed rejimi tarafından başlayan ve yaklaşık 4 yıldır süren katliamlar devam ediyor.
Olaylar başlamadan önce 20 milyon civarında bir nüfusa sahip olan ülkede bugün yaklaşık 10 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor. Bu süreçte 6,5 milyon Suriyeli evini terk etmek zorunda kalırken bunlardan 3 milyonu kurtuluşu komşu ülkelere kaçmakta buldu.

Ülke dışına çıkmak zorunda kalan Suriyelilerin dörtte üçünü kadın ve çocuklar oluşturuyor. 1 milyondan fazla çocuk ülkelerinden ve evlerinden uzakta, zor şartlar altında hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor.
Suriye’de soğuk hava koşulları nedeniyle sıkıntılar giderek büyüyor. Savaş ve yokluğun vurduğu Suriye halkı, şimdi de kış aylarının soğuğuyla mücadele etmek zorunda.

ACİL İHTİYAÇLAR

Bu nedenle Suriyeli mültecilerin koşullarının iyileştirilmesi için acil önlemler alınması gerekiyor. Mülteci sayısı her geçen gün hızla artarken, yetersiz kalan kamplarda gıda ve diğer ihtiyaçlar da maalesef yeterince karşılanamıyor. En fazla ihtiyaç duyulan temel gıda malzemeleri; “un”, “şeker”, “pirinç”, “bulgur”, “yağ”.
Havaların soğumaya başlamasından en çok etkilenenler ise çocuklar ve yaşlılar. Kışın gelmesi ile naylon çadırlarda yaşayan mülteciler arasında salgın hastalıkların baş göstermesi an meselesi. Mülteciler için acil olarak gıda, battaniye ve çocuklar için kışlık mont, çizme ihtiyacının karşılanması gerekiyor. Kış yardımları kapsamındaki en acil ihtiyaçlar ise, “çadır”, “battaniye”, “elektrikli ısıtıcı”, “kadın ve çocuk iç çamaşır seti”, “kadınlar için içlik, “çocuklar için içlik”, “kaban”, “mont”, “ayakkabı”, “bot”, “şapka”, “bere”, “eldiven” ve “çorap.”

Suriye’deki olayların başlamasından bu yana Suriye halkının ihtiyaçlarını karşılamak için pek çok alanda yardımlar ulaştıran İHH, şimdi de yaklaşan kış mevsimi ile ağırlaşacak hava koşullarında hayatta kalma mücadelesi verecek Suriye halkına el uzatmak için duyarlı Çorum halkını yardıma çağırıyoruz.

KAMPANYAYA DESTEK OLMAK İÇİN:

Eşref Hoca Caddesindeki Çorum İHH İnsani Yardım Derneği merkezine gelerek elden nakdi bağışta bulunabilirsiniz telefonlarımız: 0364 224 26 20 – 0538 877 76 55.
Bağışınızı “Suriye” yazıp 3072′ye SMS atarak 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.
Bağışınızı banka hesap numaralarına havale ile gönderebilirsiniz.
Bağışınızı posta çeki hesabına havale ile gönderebilirsiniz.”
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam