İçişleri'nden soyadı düzenlemesi

22 Ağustos 2014 10:15
Videoyu Aç İçişleri'nden soyadı düzenlemesi
A
a

İçişleri'nden devrim gibi soyadı düzenlemesi. 'Küçük düşüyorum', 'mutsuzum' diyen vatandaş, Nüfus'a vereceği bir dilekçeyle soyadını değiştirebilecek

İçişleri Bakanlığı, 1935'te yürürlüğe giren soyadı kanununda değişikliğe gidiyor. Mevcut uygulamaya göre; önünde mahkeme kararı gibi ağır bürokratik engeller bulunan 'soyadı değiştirme' işlemi, artık bir dilekçeyle halledilebilecek.

 

Ekim ayında TBMM'ye sevk edilmesi planlanan tasarıyla 'malgil', 'odun', 'kavakaltındayanyatan', 'sığırcı', 'kızkaçıran' gibi edebe aykırı ve gülünç soyadları nüfus müdürlüklerine yapılacak başvuruyla değiştirilebilecek. Bakanlığın mutluluk merkezli düzenlemesi iki yıl yürürlükte kalacak. Kanunun kötüye kullanımını önlemek içinse toplum içinde küçük düşürücü, gülünç ya da edebe aykırı soyadı taşıyanların başvuruları değerlendirmeye alınacak.  


Kaynak :AKŞAM

 

 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Çorum'un En Güvenilir Siyasetcisi Kim?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam