HOŞTAŞ Uluslararası Vizyon Gençlik Platformuna şeçildi

7 Haziran 2014 20:37
Videoyu Aç HOŞTAŞ Uluslararası Vizyon Gençlik Platformuna şeçildi
A
a

Savaş HOŞTAŞ, Uluslararası Vizyon Gençlik Platformu Çorum İl Başkanlığı’na Atandı

Uluslararası Vizyon Gençlik Platformu, 81 İl ve 12 Ülkede teşkilatlanmasını tamamlamış küresel bir kuruluştur. Bu kuruluşu ortaya çıkaran amaç, apolitik duruş sergileyen dernek ve vakıf sayılarının azlığı, 18 milyon gencin bulunduğu ülkemizde marjinal grupların dışında, gençliğimizin kendisini geliştirebileceği yerlerin yetersizliğidir.

Biz Uluslararası Vizyon Gençlik Platformu olarak bu açığı kapatmaya çalışacağız. Ancak küreselleşen dünyada artık küresel düşünmenin gerekliliğini bilerek hareket etmek durumundayız. Bu çerçevede Medeniyetler İttifakı oluşturup dünya barışına katkı sağlamalıyız. Osmanlı Medeniyeti, hiçbir zaman toprak, dil, din, ırk gibi nedenlerle bir yere savaş ilan etmemiştir. Bizim medeniyetimiz kendisine saldıranlarla savaşmış ve fethettiği yerleri kesinlikle tahrip etmeyerek, oralara barışı ve sevgiyi götürmüştür. Yüzyıllarca kültürlerin bir arada yaşadığı eşi bulunmaz bir medeniyet inşa edilmiştir.

Bizler de ecdadımızdan aldığımız bu medeniyet bayrağını tekrar dalgalandırmak için bu yola çıkmış bulunuyoruz. İdealimiz büyük ve meşakkatli bir mücadeleyi gerektiriyor. Ancak bizler, İslam Felsefesinin şu güzel öğretisini taşımaktayız: “ Müslüman, zaferle değil seferle görevlidir.” İşte bu söz bizim şiarımızdır ve biz sefere çıkıyoruz. Zafer ancak ve ancak Allah’tandır. Bu platformun yapacakları inşallah güzel işler olacaktır. Hak temelli çalışılacak ve hedefler Allah’ın izniyle gerçekleştirilecektir.

Ben de Çorum İl Başkanı olarak bu davanın, diriliş davasının bir neferi olacağım. Bu yol muştu doludur. Bu vesile ile tüm Çorumlu dostlarımı, özellikle genç kardeşlerimi birlikte mücadele etmeye davet ediyor, saygılarımla selamlıyorum.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam