Hızlı Tren için Raylar 2021 döşenmeye başlayacak

ÇORUM 29 Aralık 2019 11:47
Videoyu Aç Hızlı Tren için Raylar 2021 döşenmeye başlayacak
A
a

Çorum’da mahalle muhtarları ile bir araya gelen AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Çorum’un havaalanı talebi ve hızlı tren ile ilgili de açıklamalarda bulunarak, 2021 yılında hızlı tren ve yük treni için rayların döşenmeye başlayacağını söyledi...


Çorum Hızlı Tren Projesi İçin İlk Kazma 2021’de Vurulacak

Kırıkkkale-Çorum-Samsun hızlı tren hattında Kırıkkale-Çorum arasındaki etüd çalışması tamamlandığını, Çorum-Merzifon arasındaki bölümdeki etüd çalışmaları % 80, Merzifon-Samsun arasındaki bölümün ise % 55’lik kısmında etüd çalışması tamamlandığını aktaran Kavuncu, 2020 yılında etüd çalışmasının biteceğini ve 2021 yılında rayların döşenmeye başlayacağını söyledi...

Çorum’un havaalanı talebi ve hızlı tren ile ilgili de açıklama da bulunan Kavuncu, “Çorum havaalanı olmadan olmaz. Bundan 50 yıl önce 100 yıl önce olsaydı lüks olabilirdi ancak Türkiye’nin son 15-20 yıldır elde ettiği gelişme hızı, kalkınma devam ettiğinde ülkede havaalanı olmayan il kalmayacak. Her ile kurulduktan sonra bir anlamı yok. Biz daha önce havaalanımızı kuracağız ki iş adamları, sanayici gelecek. Hızlı tren mutlaka olmalı. Sadece yolculuk için değil yük treni de olmalı.

Çorum, Türkiye’de işsizlik sorunu olmayan 2-3 vilayetten birisiydi. Ne zaman toprak sanayi varken. Toprak sanayi neden çöktü. Nakliye maliyetlerinden. Biraz gecikti ancak önemli mesafeler alındı. Ulaştırma Bakanlığı ile ilgili bu konuda gerekli girişimlerde bulunduk. Kırıkkale-Çorum, Çorum Merzifon, Merzifon-Samsun üç etap halinde yapılacak. Kırıkkale-Çorum arasındaki etüd çalışması tamamlandı. Çorum-Merzifon arasındaki bölümdeki etüd çalışmaları yüzde 80, Merzifon-Samsun arasındaki bölümün ise yüzde 55’lik kısmında etüd çalışması tamamlandı. 2020 yılında etüd çalışması bitiyor. 2021 yılında kazma vurulacak dedi.


Çorum'da Havaalanı olmadan olmaz çünkü sanayi ve Turizm şehriyiz

Havaalanı konusunda açıklamalarda bulunan Kavuncu; “Çorum’da havaalanı olmadan olmaz. Bundan 50 yıl önce 100 yıl önce olsaydı lüks olabilirdi ancak Türkiye’nin son 15-20 yıldır elde ettiği gelişme hızı, kalkınma devam ettiğinde ülkede havaalanı olmayan il kalmayacak. Her ile kurulduktan sonra bir anlamı yok. Biz daha önce havaalanımızı kuracağız ki iş adamları, sanayici gelecek. Hızlı tren mutlaka olmalı. Sadece yolculuk için değil yük treni de olmalı.

Çorum, Türkiye’de işsizlik sorunu olmayan 2-3 vilayetten birisiydi. Ne zaman toprak sanayi varken. Toprak sanayi neden çöktü. Nakliye maliyetlerinden. Biraz gecikti ancak önemli mesafeler alındı. Ulaştırma Bakanlığı ile ilgili bu konuda gerekli girişimlerde bulunduk.” dedi Çorum’un sanayi, tarım ve turizm kenti olduğunu belirten Kavuncu; “Sanayicimizin önünü açmamız lazım. Tarım köylüyü mutlu ve huzurlu etmeli. Turizme yatırım yapmamız gerekiyor.

Türkiye artık dünyayla rekabet edecek. Ürettiklerimizle kendi ihtiyacımızı karşılayacağız hem de dünyaya pazarlayacağız. Biz köklü bir medeniyete sahibiz. İmparatorluklar kurmuşuz. Gözümüzün içerisine bakan milletler var.”  diye konuştu Büyük ve güçlü Çorum için ayrıca olmazsa olmazın turizm olduğunu belirten Kavuncu; “Dünyadaki en büyük gelir kaynaklarından biri turizmdir. 8 bin yıllık tarihi ile Çorum Türkiye’de en eski 10 ilden biridir. Tarihi birikim, tarihi miras, tarihi ve kültürel zenginlileri ile Çorum’u en iyi şekilde tanıtararak turizm pastasından payını almasını sağlamamız lazım.” dedi.



 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam